ΜΗΝΙΑΙΑ ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΩΡΩΠΟΥ & ΒΟΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ


  ΜΕΡΟΣ 2ον ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΣΗΜΑΚΗΣ: ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ «ΝΑΙ», αλλά ...

  Μοιραστείτε
  avatar
  Admin
  Admin

  Αριθμός μηνυμάτων : 114
  Ημερομηνία εγγραφής : 22/03/2009
  Ηλικία : 34

  ΜΕΡΟΣ 2ον ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΣΗΜΑΚΗΣ: ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ «ΝΑΙ», αλλά ...

  Δημοσίευση  Admin Την / Το Παρ Ιουλ 03, 2009 6:02 pm

  Υπάρχει κ. Γιασημάκη σήμερα διάχυτη η εντύπωση στους συμπολίτες σας, πως η παρούσα Δημοτική Αρχή, έως τώρα δεν έχει παρουσιάσει ένα καλό και δημιουργικό πρόσωπο. Αυτό εσείς το βλέπετε; Αν ναι, γιατί οι συμπολίτες σας δεν βλέπουν να αντιπαρατίθεστε και να την ελέγχετε για το παθητικό της αυτό πρόσωπο;
  - Πρώτα απ’ όλα ας συμφωνήσουμε στη βάση ότι όλες οι Δημοτικές Αρχές, όλοι οι Δήμαρχοι, όλοι οι Σύμβουλοι της πλειοψηφίας, θέλουν να παράγουν έργο και να έχουν την επιβράβευση των πολιτών. Από εκεί και πέρα είναι θέμα ικανοτήτων, διεκδίκησης και αφιέρωσης χρόνου στις υποχρεώσεις τους. Τώρα στην ουσία, όντως το δείγμα γραφής της σημερινής Δημοτικής Αρχής δεν είναι το καλύτερο που υπάρχει. Καθυστερεί στα έργα που έχει εξαγγείλει και δεν γνωρίζω που οφείλεται αυτό. Τα έργα αυτά αν πραγματοποιηθούν ή τουλάχιστον δρομολογηθούν σωστά ώστε να συνεχιστούν από την επόμενη Δημοτική Αρχή, θα είναι μεγάλη ανάσα για τον Ωρωπό. Ας περιμένουμε μέχρι το τέλος της 4ετίας και τότε ανάλογα με το αποτέλεσμα, θα την κρίνουμε.
  Πως βλέπετε τη δική σας 4ετία με τον Σπύρο Μέξη, τώρα μετά από δυόμισι χρόνια;
  - Εμείς κ. Ξύλο, την προηγούμενη τετραετία ασχοληθήκαμε πολύ με την καθημερινότητα του Δήμου μας. Καθαριότητα με τεράστια φροντίδα. Φτιάξαμε πολλά χιλιόμετρα δρόμους εκεί που δεν πήγαινε κανείς. Παλέψαμε να ηλεκτροδοτηθούν εκατοντάδες σπίτια. Μεταφέραμε και κάναμε λειτουργική τη λαϊκή αγορά, φτιάξαμε το γήπεδο στα Παλάτια, προχωρήσαμε το Στάδιο και τα 5Χ5, τα Δημοτικά ιατρεία, το Νοσοκομείο του ΙΚΑ, τη ΔΕΑΔΩ κ.λ.π.. Δρομολογήσαμε Γενικό Πολεοδομικό Σχεδιασμό, Νηπιαγωγείο και παραδώσαμε πλεονασματικό ταμείο. Όλοι αυτά μας τα αναγνωρίζουν, ακόμη και οι τότε αντίπαλοί μας. Όμως τι αποτέλεσμα είχαμε; Οι συμπολίτες μας δεν μας έδωσαν τη δυνατότητα μιας δεύτερης τετραετίας να συμπληρώσουμε το έργο μας. Δεν μας ψήφισαν και ιδιαίτερα πήραμε το «όχι» απ’ αυτούς που ένιωσαν την αλλαγή στη ζωή τους απ’ αυτά τα έργα. Δεν τους κατηγορώ όμως γι’ αυτό. Τους καταλογίζω το ότι δεν έλαβαν υπόψη τους ένα έργο που κινεί όλα τα βήματα σήμερα σ’ αυτόν τον τόπο. Ένα έργο που μπορεί να μην είναι στη βιτρίνα της καθημερινότητας, αλλά όπως η καρδιά ενός οργανισμού, είναι σε όλα από πίσω. Σας μιλώ για μια άρτια οργάνωση ενός νεοσύστατου Δήμου, που κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει. Σας μιλώ για μια χρηστή οικονομική διαχείριση, που δημιούργησε ταμείο να γίνουν και θεσμικά έργα…Σας μιλώ για έναν αγωγό που έφερε νερό στον Ωρωπό, αλλά είχε την… ατυχία, ενώ το νερό βρίσκεται στις βρύσες, αυτός να βρίσκεται κάτω από το χώμα και δεν φαίνεται..!

  Πως θα βλέπατε την επιστροφή του Σπύρου Μέξη στα κοινά του Ωρωπού;
  - Ο Σπύρος Μέξης δεν έφυγε ποτέ για να επιστρέψει τώρα. Είναι ένας άνθρωπος ο οποίος είναι στο τιμόνι του τόπου από το 1990 (δύο 4ετίες Πρόεδρος στα Παλάτια, μια 4ετία Δήμαρχος και δυο 4ετίες μειοψηφία) και έχει προσφέρει πολλά. Το αν έχει διάθεση να συνεχίσει και πως θα συνεχίσει, θα το κρίνει ο ίδιος. Πιστεύω ότι ο Ωρωπός δεν έχει την πολυτέλεια να χάνει ικανά και έμπειρα στελέχη όπως ο Σπύρος Μέξης και άλλους απ’ όλους τους συνδυασμούς που δεν είναι του παρόντος να τους αναφέρω όλους, αλλά όλοι τους γνωρίζουμε και όλοι αυτοί μπορούν και πρέπει να έχουν ρόλο στα κοινά, μέσα από μια κίνηση πολιτικής συναίνεσης και διεκδίκησης στην προσφορά. Να αφήσουμε στην άκρη τα μικροπαραταξιακά συμφέροντα και τις υπέρμετρες φιλοδοξίες μας και μέσα από ένα Συνδυασμό ο οποίος δε θα είναι μια ετερόκλητη συμμαχία για να διώξουμε την προηγούμενη Δημοτική Αρχή αλλά συνεύρεση όλων αυτών των ανθρώπων που έχουν τη διάθεση και τις ικανότητες να προσφέρουν ανιδιοτελώς στον τόπο τους και χωρίς 1ος,2ος, 3ος.., με έναν επικεφαλής πρώτο μεταξύ ίσων, που οι αποφάσεις να παίρνονται με τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση, να κάνουμε την υπέρβαση. Δεν πιστεύω ότι ο Δήμος κερδίζεται με μαρς ή ρεσάλτα, αλλά ακόμη και αν τον κερδίσεις έτσι το μόνο που θα πετύχεις θα είναι άλλα τέσσερα χρόνια χαμένα για τον Ωρωπό. Βέβαια μια τέτοια κίνηση χρειάζεται μεγάλα ψυχικά αποθέματα για να γίνει, αλλά όχι βιασύνη ή υστερόβουλες σκέψεις. Σε μια τέτοια πολιτική κίνηση συναίνεσης, θα ήθελα να συμμετέχω και για να μην κάνουν κάποιοι περίεργες σκέψεις, απλά σαν Σύμβουλος.

  Εάν κ. Γιασημάκη τελικά θελήσετε να είστε υποψήφιος Δήμαρχος, μήπως θα είναι αργά τότε να κάνετε Συνδυασμό, με το δεδομένο ότι οι άλλοι Συνδυασμοί ξεκίνησαν πριν από ένα χρόνο;
  - Αν θα είναι αργά για δημιουργία νέου Συνδυασμού, δεν είναι κάτι που με απασχολεί. Δεν είμαι οπαδός του ψηφίστε με για να σας σώσω, ούτε του ψηφίστε με για να σωθώ. Δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός. Όταν θέλεις να ασχοληθείς και να βοηθήσεις στα κοινά του τόπου σου, δεν το κάνεις αυτό μόνο από τη θέση του Δημάρχου, Αντιδημάρχου, Προέδρου κ.λ.π.. Μπορεί να το κάνεις από οποιαδήποτε άλλη θέση, ακόμη και του απλού πολίτη, αρκεί να έχεις τη διάθεση αυτή. Εδώ θέλω να σταθώ στο ότι πιστεύω πως βιάστηκαν κάποιοι να πάρουν καλύτερη θέση στον αγώνα προς την εξουσία και μη ξεχνάμε πως η πολιτική είναι αγώνας αντοχής και όχι ταχύτητας.

  Κάτι τελευταίο κ. γιασημάκη και σε σχέση με την αλληλοϋποστήριξη Παλατιανών που ακούγεται...
  -Γνωρίζω πως αυτό χρησιμοποιείται και θα χρησιμοποιηθεί πολύ και στο μέλλον, αλλά πρέπει να τελειώνουμε μ’ αυτά τα οποία είναι σκόπιμες και ανόητες διαρροές από ανθρώπους που νομίζουν ότι αυτό θα τους βοηθήσει. Έχουμε καταφέρει σ’ αυτόν τον τόπο να αφήσουμε στην άκρη τα κόμματα και τα χρίσματά τους και δεν πιστεύω πως θα έπρεπε να τα αντικαταστήσουμε με τις εντοπιότητές μας. Είμαστε πλέον ένας χώρος, ένας δήμος, μια μεγάλη γειτονιά.

   Η τρέχουσα ημερομηνία/ώρα είναι Σαβ Ιαν 19, 2019 4:06 am