ΜΗΝΙΑΙΑ ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΩΡΩΠΟΥ & ΒΟΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ


  ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΣΗΜΑΚΗΣ: ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ "ΝΑΙ", αλλά...

  Μοιραστείτε
  avatar
  Admin
  Admin

  Αριθμός μηνυμάτων : 114
  Ημερομηνία εγγραφής : 22/03/2009
  Ηλικία : 34

  ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΣΗΜΑΚΗΣ: ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ "ΝΑΙ", αλλά...

  Δημοσίευση  Admin Την / Το Παρ Ιουλ 03, 2009 6:05 pm  O Ωρωπός χρειάζεται συναίνεση!

  «Αυτό που μετρά σε μένα, είναι να μην καταστροφολογώ σε μια πολιτική γραμμή στείρας αντιπαράθεσης...» μας είπε ο Γιώργος Γιασημάκης σε μια αποκαλυπτική συνομιλία που είχαμε μαζί του, που δείνει απαντήσεις σε πολλά ερωτηματικά σε σχέση με τους προβληματισμούς του για το μέλλον στα κοινά του Ωρωπού και τη δική του συμμετοχή σ’ αυτό.

  Η συνομιλία μας με τον πρώτο Πρόεδρο του Δήμου Ωρωπίων είναι η ακόλουθη:

  Κύριε Γιασημάκη, η 4χρονη επιτυχημένη πορεία σας σαν πρώτος Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, προοιώνιζε, πως επιθυμία σας θα ήταν, να συνεχίσετε κάποια στιγμή από τη θέση και του Δημάρχου. Αντ’ αυτού, είναι φανερή η πρόθεσή σας να μην επιδιώξετε κάτι τέτοιο. Αυτή είναι μια ειλημμένη απόφασή σας ή είναι κάτι που θα ξανασκεφτείτε;
  - Το ότι είναι στα πρώτα μου ενδιαφέροντα ο τόπος και τα προβλήματά του, είναι αυτονόητο. Τώρα όμως βρισκόμαστε στο 2009 και οι εκλογές είναι στο τέλος του 2010. Οι προτεραιότητες όλων μας τώρα πρέπει να είναι άλλες και όχι η δημιουργία Συνδυασμού για τις εκλογές. Πιστεύω ότι η απάντησή μου αυτή σας κάλυψε και σας παρακαλώ να μην επανέλθουμε.

  Συζητάτε ευρέως όμως κ. Γιασημάκη στην πόλη, πως υπάρχει περίπτωση, αν δεν σας δούμε να ηγείστε κάποιου νέου Συνδυασμού, να στηρίξετε κάποιον από τους υπάρχοντες. Μάλιστα, μιλούν τόσο για προσχώρησή σας στη δημοτική ομάδα του Δημάρχου Γιώργου Γαβριήλ, όσο και σ’ αυτή του Γιάννη Οικονομάκου. Τι μας απαντάτε;
  - Ξεχάσατε τους άλλους δυο Συνδυασμούς. Της κας Μετοχιάτη και του κ. Καρύδα. Λοιπόν να σας απαντήσω ευθέως κ. Ξύλο. Με την λογική και τον τρόπο που είναι στημένοι οι Συνδυασμοί αυτοί, όχι εγώ δε θα μπορούσα να συμμετέχω. Βέβαια και τους τέσσερις συμπολίτες μου τους εκτιμώ και σέβομαι τις προσπάθειες που κάνουν για το καλό του τόπου μας και πρέπει να τους το αναγνωρίσουμε όλοι μας. Όμως, η όποια συμμετοχή μου εκτός αυτών των Συνδυασμών –αν φυσικά υπάρξει- θα κινείται σε διαφορετική λογική και πολιτική σκέψη.

  Μπορείτε να γίνεται ποιο σαφής;
  - Πρώτα απ’ όλα κ. Ξύλο, πρέπει να ξεκαθαρίσουμε, πως άλλο πράγμα είναι η κεντρική πολιτική σκηνή και άλλο η Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ο Ωρωπός χρειάζεται συναίνεση για να προχωρήσει μπροστά και δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν την έχει. Οι ευθύνες βέβαια ανήκουν σε όλους μας. Δεν μπορεί η εκάστοτε μειοψηφία να λειτουργεί ως μια κακή Αντιπολίτευση, η οποία έχει ως μοναδικό στόχο να υποσκάπτει τη Δημοτική Αρχή για να φθαρεί και να έλθει εκείνη στις καρέκλες. Φυσικά, δεν είναι τωρινό φαινόμενο με την μειοψηφία Μέξη και Οικονομάκου... Έτσι ήταν και οι προηγούμενες μειοψηφίες, δηλαδή του Οικονομάκου, του Γαβριήλ, του Δάβρη κ.λ.π.. Εγώ αντιλαμβάνομαι την μειοψηφία ως τον μοχλό ο οποίος θα κινήσει τη Δημοτική Αρχή με μεγαλύτερη ορμή να κάνει έργο, θα ασκεί εποικοδομητική κριτική, θα την βοηθάει, αλλά και θα καταγγέλλει και θα καταψηφίζει όταν αυτή παίρνει λάθος δρόμο και αποφάσεις. Και εξηγούμε, ότι , όταν βοηθάς την εκάστοτε Δημοτική Αρχή, βοηθάς τον τόπο σου και όχι αυτούς που ασκούν εξουσία, διότι έτσι ή αλλιώς δεν υπάρχει η δυνατότητα πρόωρων εκλογών για να αντικαταστήσεις μια κακή Δημοτική Αρχή και επομένως πρέπει να την βοηθήσεις να γίνει καλύτερη για το καλό του τόπου σου. Τώρα βέβαια όταν έρθει το πλήρωμα του χρόνου, δηλαδή οι εκλογές, τότε βγαίνεις και λες αν ήταν καλή ή όχι. Συμμετέχεις σε ένα Συνδυασμό ή δημιουργείς κάτι νέο, αν αυτό σου είναι εφικτό. Όχι όμως κατά τη διάρκεια της 4ετίας που ο τόπος έχει ανάγκη όλες τις υγιείς πολιτικές δυνάμεις και τον καθένα μας από εκεί που τον τοποθέτησαν οι συμπολίτες του, να προσπαθούμε με τη στάση μας να κάνουμε ζημιά υποτίθεται στον κάθε Δήμαρχο, αλλά στην ουσία όμως μόνο στον τόπο μας.

  Η τοποθέτησή σας αυτή, έχει να κάνει και με τη μέχρι σήμερα παρουσία σας στο Δημοτικό Συμβούλιο, η οποία κρίνεται από ήπιων τόνων έως και… παρεξηγήσιμη;

  - Το αν κάποιος παρεξηγεί τη θέση και τις τοποθετήσεις μου, είναι αποκλειστικά δικό του πρόβλημα. Αυτό που μετρά σε μένα, είναι να μην καταστροφολογώ σε μια πολιτική γραμμή στείρας αντιπαράθεσης. Θέλω να βλέπω το καλό και δημιουργικό στις προθέσεις και αντιπαρατίθεμαι όταν αυτά είναι φανερό πως απουσιάζουν ή τουλάχιστον δεν φαίνονται. Αυτή τη θέση μου πιστεύω την έχω επισημάνει πολλές φορές και αυτό είναι που δεν αρέσει σ’ αυτούς, που την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου τη βλέπουν σαν πεδίο μάχης. Σε μένα αυτό δεν είναι αποδεκτό και δεν σκοπεύω να αλλάξω άποψη.
  ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

   Η τρέχουσα ημερομηνία/ώρα είναι Σαβ Ιαν 19, 2019 4:06 am