ΜΗΝΙΑΙΑ ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΩΡΩΠΟΥ & ΒΟΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ


  ΜΕΡΟΣ 2ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΑΒΡΙΗΛ Λογοδοσία...

  Μοιραστείτε
  avatar
  Admin
  Admin

  Αριθμός μηνυμάτων : 114
  Ημερομηνία εγγραφής : 22/03/2009
  Ηλικία : 34

  ΜΕΡΟΣ 2ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΑΒΡΙΗΛ Λογοδοσία...

  Δημοσίευση  Admin Την / Το Παρ Ιουλ 03, 2009 6:10 pm

  Aναφορά έκανε και στο θέμα του Ασωπού για το οποίο είπε πως δεν έχει τελειώσει και σήμερα ο Εισαγγελέας δικάζει τους ρυπαίνοντας ύστερα από μήνυση δική του τον Σεπτέμβριο του 2007. Oι τελευταίες μετρήσεις κατά τον κ. Δήμαρχο, έχουν πολύ διαφορετικά αποτελέσματα από ό,τι ένα χρόνο πριν. Η μόλυνση του υδροφόρου ορίζοντα υποχωρεί, γιατί έχει επιτύχει να γίνονται έλεγχοι, ενώ σύμφωνα με τον ίδιο, τη μελέτη της κας Λουϊζίδου (από το 1996) δείχνει επιθυμία το Υπουργείο να την υλοποιήσει, με προϋπολογισμό 37 εκατ. ευρώ.
  «Με αγώνα, πίστη και συνέπεια, θα καταφέρουμε να κάνουμε τον υδροφόρο μας ορίζοντα καθαρό» πρόσθεσε ο Γιώργος Γαβριήλ.
  Αλλο θέμα που ανέφερε ήταν αυτό των απορριμμάτων και το τί συμβαίνει στην εικόνα της πόλης. «Πριν από ένα χρόνο κλείσαμε τη χωματερή, που ήταν και στο προεκλογικό μας πρόγραμμα» είπε. «Αυτό σημαίνει πως πρέπει να πάμε σε αναβάθμιση της διαχείρισης των απορριμμάτων. Σήμερα, εν αντιθέσει με τα προηγούμενα χρόνια, το κάθε απορριμματοφόρο που διαθέτουμε, θέλει εκτός τις τρεις ώρες για να φορτώσει από τις γειτονιές και τεσσεράμισι ώρες δρομολόγιο μέχρι τα Άνω Λιόσια. Χρειαζόμαστε 10-12 αυτοκίνητα την ημέρα μόνο για οικιακά απόβλητα!» συνέχισε, για να συμπληρώσει πως «σήμερα στον Ωρωπό έχουμε 20-30 παράνομες μικρές χωματερές που ο καθένας πετά ό,τι νομίζει. Ο Δήμος έχει καθαρίσει την περιοχή πάνω από 3-4 φορές και ενώ παίρνουμε ευχαριστίες την άλλη μέρα μας βρίζουν οι συμπολίτες μας. Επιπλέον εξαφανίζουν και τους κάδους των απορριμμάτων. Κανείς από την κεντρική εξουσία δε μας λέει τι πρέπει να κάνουμε… Τα μπάζα τα πηγαίνουμε στην Κερατέα και η Δημοτική Αρχή δεν το βάζει κάτω. 1.200.000 ευρώ είναι η επένδυση που κάναμε στη μάχη για την καθαριότητα. Αυτό είναι έργο»!
  Για την Aνακύκλωση είπε πως την αξιοποιεί ο Δήμος, αλλά πως δυστυχώς παραβιάζονται οι όροι της. Οι μπλε κάδοι πολλές φορές γεμίζουν με όλα τα οικιακά απόβλητα!
  «Ποτέ δε θα φορολογήσουμε πολίτες για να υλοποιήσουμε στόχους μας» ήταν μια υπόσχεση του Δημάρχου που ακούστηκε, όπως και το ότι ο Δήμος μπαίνει σε μια πορεία ανάπτυξης και θα αρχίσουν να υλοποιούνται έργα που σχεδιάστηκαν τα δυο προηγούμενα χρόνια.
  Συγκεκριμένα ανέφερε πως μέσα στη βδομάδα ξεκινά η Δημοτική Συγκοινωνία, η οποία θα είναι δωρεάν, θα πιάνει όλες τις περιοχές του Δήμου, είναι με κοινοτική χρηματοδότηση και γίνεται σε συνεργασία με το ΚΤΕΛ.
  Για τον υδροβιότοπο ολοκληρώθηκε όλη η μελέτη που τον μετατρέπει σε ένα σύγχρονο βιολογικό πάρκο, με πεζόδρομους, ποδηλατοδρόμους, παρατηρητήρια, καφετέριες κ.λ.π. Έργο της τάξεως 5-6 εκατ. ευρώ και είναι το πρώτο που θα χρηματοδοτηθεί σε λίγους μήνες μόλις ανοίξει το Μέτρο.
  «Στόχος μας είναι οι φυλακές να χαρακτηριστούν νεότερο μνημείο της Δημοκρατίας και να επιτύχουμε την ανάπλασή τους. Για τον λόγο αυτόν κάναμε και επίσκεψη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όπως και στον Πρόεδρο της Βουλής» αποκάλυψε ο Γιώργος Γαβριήλ και ανέφερε περιληπτικά όλες τις ενέργειες που έχουν γίνει για το θέμα αυτό, όπως είχε διάθεση -όπως είπε- να αναφέρει και για τον Βιολογικό καθαρισμό και το ιδιόκτητο Δημαρχείο, αλλά έπρεπε να συντομεύσει το χρόνο της ομιλίας του. Πάντως σύμφωνα με τον Δήμαρχο, ο Βιολογικός καθαρισμός θα γίνει από τη δική του Αρχή! Zήτησε να του βρουν ένα χώρο γι’ αυτόν, χωρίς να υπάρχουν αντιδράσεις.
  «Κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει τη Δημοτική Αρχή πως δεν κάνει έργο… Στόχος μας είναι οι υποδομές» τόνισε ιδιαίτερα, αλλά δεν παρέλειψε να αναφέρει και την ανάγκη της απλής καθημερινότητας, λέγοντας πως «θα κάνουμε όμως και δρόμους, περιφερειακούς δρόμους και αναπλάσεις, οι οποίες ξεκινούν από το Δ.Δ. Ωρωπού με πεζόδρομους. Το Χαλκούτσι αναπλάθεται όλο! Η Μαρμαρά και η Μεγάλου Αλεξάνδρου γίνονται δρόμοι ήπιας κυκλοφορίας…».
  Eπίσης τόνισε πως θα επαναφέρουν με λίγη βοήθεια το Σχέδιο της Σκάλας…
  Έργο σύμφωνα με τον ίδιο είναι και η αναβάθμιση που γίνεται σήμερα στο Δήμο σε σχέση με τον εξοπλισμό του στην πληροφορία.
  Αλλο θέμα που αποκάλυψε ήταν πως εξασφάλισε τη χρηματοδότηση του ΚΑΠΗ Νέων Παλατίων – Σκάλας από εξωγενή πηγή και σε ένα χρόνο θα είναι έτοιμο. Eπίσης πως θα λειτουργήσουν και ΚΑΠΗ στο Δ.Δ. Ωρωπού και στο Χαλκούτσι.
  «Η Δημοτική Αρχή που εμπιστεύτηκαν οι πολίτες, δεν κάθεται ούτε ένα λεπτό», τόνισε με έμφαση και σημείωσε πως σήμερα έχουν αιτήματα για δρόμους στους οικισμούς και θα τους κάνουν. Αργεί αυτό το έργο, γιατί όπως είπε, είχε ο Δήμος επιβάρυνση 1.800.000 ευρώ για το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων.
  Για το μεγάλο έργο του Nοσοκομείου του ΙΚΑ ανέφερε πως η κατασκευή αυτή είναι πρώτη στο κτιριολογικό πρόγραμμα του ιδρύματος. Το έργο θα δρομολογηθεί σε λίγο χρόνο.
  Το ότι έχει ξεκινήσει και ο Γενικός Πολεοδομικός Σχεδιασμός, ενώ από τον ΟΣΚ ξεκινούν από τον Φεβρουάριο του 2010 τα έργα των νέων Σχολείων, ήταν άλλη μια ενημέρωση από τον Δήμαρχο, για να αναφέρει πως «δεν βλέπω να έχουμε αποτυχία πουθενά. Έχουμε μόνο καθυστερήσεις, οι οποίες οφείλονται στην κεντρική εξουσία. Στα μεγάλα έργα συμφωνούμε όλοι και συμπολίτευση και Αντιπολίτευση. Είμαστε ένας Δήμος που και κοινωνικά δραστηριοποιείται με ευαισθησία. Από τον Σεπτέμβριο θα λειτουργήσει ειδικό Σχολείο για παιδιά με ιδιαίτερα προβλήματα».
  Στο τέλος ανέφερε πως ο Δήμος δημιουργεί Αθλητικό Οργανισμό και παράλληλα θα αναβαθμίσει και θα συμπληρώσει τις αθλητικές εγκαταστάσεις του.
  Kλείνοντας τη λογοδοσία του ο Γιώργος Γαβριήλ, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, τόνισε πως οικονομικά ο Δήμος είναι σε αρκετά καλή κατάσταση.[/justify]

   Η τρέχουσα ημερομηνία/ώρα είναι Σαβ Ιαν 19, 2019 4:06 am