ΜΗΝΙΑΙΑ ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΩΡΩΠΟΥ & ΒΟΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ


  ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΑΒΡΙΗΛ; Στόχος μας είναι οι υποδομές!

  Μοιραστείτε
  avatar
  Admin
  Admin

  Αριθμός μηνυμάτων : 114
  Ημερομηνία εγγραφής : 22/03/2009
  Ηλικία : 34

  ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΑΒΡΙΗΛ; Στόχος μας είναι οι υποδομές!

  Δημοσίευση  Admin Την / Το Παρ Ιουλ 03, 2009 6:15 pm  Κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει τη Δημοτική Αρχή πως δεν κάνει έργο…

  «Στόχος μας είναι οι υποδομές» τόνισε ο Δήμαρχος Γιώργος Γαβριήλ, στην καθιερωμένη ετήσια λογοδοσία του στους πολίτες του Ωρωπού. Ήταν μια σημαντική ημέρα για την πόλη, την οποία δυστυχώς δεν τίμησαν αρκετοί δημότες, αλλά ιδιαίτερα φορείς και παράγοντες της πολιτικής ζωής του Ωρωπού. O Δήμαρχος όμως τίμησε την υποχρέωσή του αυτή και αναφέρθηκε σχεδόν σε όλα τα θέματα που αφορούν τη διοίκησή του, ενώ ήταν ιδιαίτερα καυστικός στην προσπάθεια που γίνεται από ορισμένους να απαξιώσουν την εκλεγμένη θέση που κατέχει.
  «Ευχαριστώ όσους ήλθατε στη λογοδοσία μου» είπε, για να συνεχίσει με πικρό χιούμορ: «Για τους περισσότερους απ’ αυτούς που δεν ήρθαν θα το εκλάβω ως κοπλιμέντο και θα τους ευχαριστήσω γιατί έχουν εμπιστοσύνη σε ό,τι κάνω και δεν χρειάζονται να τους ενημερώσω» και να καταλήξει στον πρόλογό του με σκληρές παρατηρήσεις και ρήξεις με όσους πιστεύει πως υπονομεύουν το έργο της Δημοτικής του Aρχής. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε «για τους λιγότερους που δεν ήρθαν και προφανώς πήγαν σε μια άλλη εκδήλωση που οργανώθηκε και προγραμματίστηκε αφού το Δημοτικό μας Συμβούλιο είχε πάρει και ανακοινώσει απόφαση με τη σημερινή ημερομηνία της λογοδοσίας μου» είπε και συνέχισε πως «προφανώς γιατί κάποιοι αμετανόητοι εξακολουθούν να επιμένουν, ότι κάνοντας κόντρα στο Δήμαρχο Γιώργο Γαβριήλ νομίζουν ότι πετυχαίνουν κάτι... Το μόνο που πετυχαίνουν όμως είναι να δημιουργούν μεγαλύτερα προβλήματα στην πόλη και να αποδεικνύουν έμπρακτα ότι δεν την αγαπούν αλλά σκέπτονται μόνο προσωπικές στρατηγικές και προσπαθούν με τον α ή β τρόπο τι να κάνουν να πάρουν ένα κομμάτι απ’ αυτήν την θεωρητικά τοπική εξουσία, μέσα από διαδικασίες που δεν είναι και τόσο φωτεινές… Και καταλαβαίνετε βέβαια για ποιους μιλάω… Για ανθρώπους οι οποίοι παίζουν ένα ρόλο εδώ και επηρεάζουν ανθρώπους με τη λογική ότι εκπροσωπούν διάφορους ανθρώπους και συλλόγους, ενώ στην πραγματικότητα το μόνο που σκέπτονται είναι ουσιαστικά να διασφαλίζουν τη δική τους ύπαρξη στην περιοχή του Ωρωπού. Γιατί αν το καλοσκεφτούμε τόσα χρόνια, εκτός από μια συγκέντρωση μετά τα Χριστούγεννα και μια το καλοκαίρι, τίποτα δεν έχουν να παρουσιάσουν»! Kατέληξε στην εισαγωγή του αυτή λέγοντας πως «αντίθετα όμως εμείς έχουμε να παρουσιάσουμε έργο και έχουμε να παρουσιάσουμε έργο στηριγμένο σε μια στρατηγική. Σήμερα ήρθα αποφασισμένος όχι να μιλήσουμε θεωρητικά και γενικά, αλλά να μιλήσουμε συγκεκριμένα».
  O Δήμαρχος Γιώργος Γαβριήλ, πριν αναφερθεί σε δράσεις και έργα, σημείωσε πως η υπόθεση του Δήμου Ωρωπού δεν είναι μια εύκολη υπόθεση. Είναι ένας από τους πέντε δυσκολότερους στη διαχείρισή του στην Ελλάδα είπε, γιατί πρώτον έχουν συσσωρευτεί πολύ μεγάλα προβλήματα και ο Δήμος δεν ήταν έτοιμος -ως νεοσύστατος προφανώς- ώστε μέσα από την πάροδο και τον χρόνο, να έχει δομήσει έτσι τις υπηρεσίες του ώστε να μπορεί να ανταπεξέλθει σ’ αυτές τις δυσκολίες. «Σκεφτείτε λοιπόν ότι καλούμεθα να παίξουμε ένα ρόλο μέσα σε ένα Δήμο που δεν έχει Δημοτική Αστυνομία και η αυθαιρεσία βασιλεύει. Ένα Δήμο ο οποίος δεν είναι ομοιογενής στην νοοτροπία των δημοτών του και δεν έχουν οι περιοχές του τις ίδιες ανάγκες. Παρ’ όλα αυτά ο Δήμος όμως πρέπει ισότιμα, να μπορεί να κατανείμει τις δυνάμεις του για να μπορεί να βγάλει ένα αποτέλεσμα» τόνισε. Το μεγαλύτερο πρόβλημα του Δήμου κατά τον κ. Δήμαρχο είναι η διοικητική διάρθρωσή του. «Ο δήμος μας έχει ανθρώπους και στελέχη τα οποία αυτή τη στιγμή δεν μπορούν να σηκώσουν το βάρος σε ένα σύγχρονο Δήμο. Να σκεφτείτε ότι είναι ένας Δήμος που το καλοκαίρι θα πρέπει να υπηρετεί χιλιάδες ανθρώπους και έχει ζητήματα με τη γη, με την κατοικία, με τη θάλασσα δεκάδων χιλιάδων χιλιομέτρων και όμως δεν έχει Τεχνική Υπηρεσία. Έχει μια μηχανικό που είναι εδώ και ενάμιση χρόνο σε άδεια και έναν Τεχνικό Διευθυντή που δεν είναι αρκετός μόνο να εξυπηρετεί ακόμη και αυτούς τους πολίτες που πάνε και ζητάνε χαρτιά…» ανέφερε χαρακτηριστικά. «Για τον λόγο αυτόν αλλάξαμε τον Οργανισμό Λειτουργίας του Δήμου και προσελάβαμε νέα στελέχη. Έναν πολιτικό μηχανικό, έναν τοπογράφο και οδηγούς και του χρόνου θα αποκτήσουμε Δημοτική Αστυνομία» κατέληξε.

  Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα έργα και τις δράσεις της Δημοτικής του Aρχής, τονίζοντας πως ο ρυθμός που προχωρούν οι διαδικασίες του δημοσίου, είναι χρονοβόρες.
  Ό,τι θέμα είχε υποσχεθεί, στα δυόμιση χρόνια αυτά που πέρασαν το έχει κινήσει, ανέφερε ο Γιώργος Γαβριήλ, σημειώνοντας πως δεν μπορεί να κατηγορήσει κανείς τη διοίκησή του πως δεν πράττει… Όλα όμως εμπλέκονται στους απαραίτητους χρόνους, σύμφωνα με την άποψή του.
  Για το μεγάλο έργο της ύδρευσης, ανέφερε, πως μόνο ο Δήμος Ωρωπού έχει δημοπρατήσει μέχρι σήμερα έργο ύδρευσης από το Δ΄ Kοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης. Μόλις ξεπεραστούν μάλιστα κάποιες ενστάσεις, το έργο θα είναι έτοιμο σε οκτώ μήνες να δώσει το νερό της Μαυροσουβάλας που είναι το καλύτερο της Αττικής σε όλες τις περιοχές του Δήμου και στάθηκε στις ενέργειες που έκανε ώστε να αναγκάσει τους επικριτές του να πάρουν πίσω τις επιθέσεις τους… «Σήμερα έχουμε τέσσερις γεωτρήσεις κλειστές και οι εργαζόμενοι του Δήμου δίνουν μάχες για να υπάρχει επάρκεια σε όλο το Δήμο» τόνισε.

  ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

   Η τρέχουσα ημερομηνία/ώρα είναι Σαβ Ιαν 19, 2019 4:06 am