ΜΗΝΙΑΙΑ ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΩΡΩΠΟΥ & ΒΟΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ


  «Έχουμε αγώνα μπροστά μας…»

  Μοιραστείτε
  avatar
  Admin
  Admin

  Αριθμός μηνυμάτων : 114
  Ημερομηνία εγγραφής : 22/03/2009
  Ηλικία : 34

  «Έχουμε αγώνα μπροστά μας…»

  Δημοσίευση  Admin Την / Το Παρ Ιουλ 03, 2009 6:19 pm

  Η κατάσταση στον Ωρωπό, σε σχέση με τη Δημοτική Αρχή, είναι σε οριακό σημείο. Λίγο ακόμη με την πορεία που ακολουθεί και θα είναι μη αναστρέψιμο γι’ αυτήν το αρνητικό αποτέλεσμα της 4ετούς θητείας της! Ένα αποτέλεσμα τεσσάρων χρόνων χαμένων για την ανάπτυξή της περιοχής!
  Μακριά όμως από πολιτική και πολιτικές, θα είναι μια αναμφισβήτητα δυσμενής πραγματικότητα, που λογικά δεν είναι δυνατόν να χαροποιεί κανένα.
  Μπορεί όμως να αλλάξουν τα δεδομένα για τη Δημοτική Αρχή; Τι ήταν αυτό που έφταιξε και σήμερα μιλάμε για πιθανό αδιέξοδό της;
  Σίγουρα αυτό το γνωρίζει ο Δήμαρχος καλύτερα απ’ όλους -και ίσως και ο μόνος στην πραγματική του διάσταση- ως ο αποδέκτης επιλογών, προτάσεων και ευθύνης υλοποίησής τους. Ανεξάρτητα και αν μερικές φορές είχε τις ενστάσεις του (αυτό έδειχνε στο Δημοτικό Συμβούλιο), δρομολογούσε ορισμένες αποφάσεις με ερωτηματικά ως προς την λειτουργικότητά τους! Δεν μπορεί να δίνονται π.χ. έργα με 2 με 5 και με 7% έκπτωση και να μιλάμε ύστερα για κατασκευαστικά... δώρα!!! Οι αποφάσεις αυτές, σε συνδυασμό με ατυχείς συγκυρίες (νερό, σκουπίδια), σχεδίασαν τελικά την εικόνα του Ωρωπού σήμερα.
  Ήταν αποφάσεις εκτός στόχου; Κανείς δεν μπορεί να το ισχυριστεί αυτό. Ήταν αποφάσεις που σχεδιάζονταν με προχρονολογημένη λογική ή «έβλεπαν» τα προβλήματα μέσα από αλαζονικά γυαλιά; Είναι πολύ πιθανόν! Δυστυχώς, όλοι πλέον γνωρίζουμε, πως η σημερινή Δημοτική Αρχή, διαθέτει ορισμένα στελέχη που είναι θιασώτες αναχρονιστικών πολιτικών και… αλαζονικών «αγκυλώσεων»! Χαρακτηριστικό αυτό που τόνισε ο Βαγγέλης Ηλιάσκος στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο: «Εγωιστικά και αλαζονικά πρέπει να περάσει το δικό σας…! Αυτή είναι η συμπεριφορά σας...», ενώ επίσης ενδεικτικό ήταν κι αυτό που έχει πει πρόσφατα ο ίδιος ο Δήμαρχος για ανεπίτρεπτο χαρακτηρισμό σε βάρος του Γιάννη Οικονομάκου: «...Ο καθένας έχει την ευθύνη των λόγων του… Ο κ. Δάβρης εκτός μικροφώνου είπε αυτό που είπε. Από εκεί και πέρα έχει την ευθύνη…»!
  Το ίδιο βέβαια συμβαίνει και στις άλλες δημοτικές ομάδες, αλλά αυτές δεν κυβερνούν σ’ αυτή την κρίση και η δύσκολη εμπειρία που περνά ο Ωρωπός σήμερα, ίσως επιφέρει την προσεκτικότερη επιλογή των αρχηγών τους σε συνεργάτες και των πολιτών την ώρα της δικής τους ευθύνης!
  Το θέμα όμως είναι, τι γίνεται τώρα με τον Ωρωπό. Έχει ελπίδα να ανακάμψει στα προβλήματά του; Αυτό είναι το ζητούμενο.
  Λογικά, ο κάθε ένας που αγαπά αυτή την πόλη, οφείλει να αφήσει στην άκρη τις χαιρέκακες διαπιστώσεις και αντί για «χολή», να ανακαλύψει και τη «στρατευμένη» -έστω- κατανόηση και συνεργασία. Γιατί να μην είναι λοιπόν και του Δημάρχου -πρώτα-πρώτα- αυτό το ζητούμενο και των συνεργατών του στη συνέχεια;
  «Κύριε Δήμαρχε ο πολίτης έχει τόσα προβλήματα που δεν μπορεί να κατανοήσει να μπει στη λογική τι προβλήματα αντιμετωπίζετε εσείς! Κρινόμαστε εκ του αποτελέσματος. Η περιοχή μας είναι πολύ ευαίσθητη και πρέπει να βρίσκουμε λύσεις…» έχει πει ο Αλέκος Καρύδας και αυτό είναι μια μεγάλη αλήθεια! Ο πληθυντικός που χρησιμοποίησε («βρίσκουμε»), ίσως είναι το «ίχνος» μιας σωτήριας λογικής που χρειάζεται σήμερα ο τόπος. Αυτό βέβαια είναι μια μεγάλη κουβέντα, που περιλαμβάνει όμως και… μια σημαντικότατη απόφαση! Και η απόφαση αυτή, είναι μόνο του Δημάρχου! Είναι η απόφαση της «πρόσκλησης»!
  «Έχουμε αγώνα μπροστά μας πολύ και όσοι θέλουν να συσπειρωθούν ας έλθουν να ξενυχτήσουμε, να αγωνιστούμε…» είπε σε πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο ο Δήμαρχος και είναι αλήθεια πως το έχει επαναλάβει και άλλες φορές. Δεν έγινε όμως ποτέ πράξη. Το γιατί, είναι ένα θέμα που έχει να κάνει περισσότερο με τις «υποχρεώσεις» του Δημάρχου για τη διατήρηση της ομάδας του -που δεν αφήνουν πολλά περιθώρια για εμπέδωση αμοιβαίας εμπιστοσύνης μεταξύ του ίδιου και αυτών που καλεί- και λιγότερο μ’ αυτή καθ’ αυτή τη διάθεση του ίδιου. Αυτές οι «υποχρεώσεις» εξάλλου, απομάκρυναν και δυο ικανά του στελέχη.

  Ο Δήμαρχος Γιώργος Γαβριήλ έχει πει κάτι πολύ σημαντικό: «...Η διαδικασία εξεύρεσης λύσεων, πάντα θα είναι μια διαδικασία εν εξελίξει όσο τα προβλήματα διογκώνονται και θα παρουσιάζονται καινούργια»! Αυτό το «πιστεύω» του λοιπόν, έχω την εντύπωση πως είναι αναγκαίο να το κάνει πράξη.
  Το μεγάλο πρόβλημα του νερού, σίγουρα… δεν είναι αποτέλεσμα μιας λανθασμένης πολιτικής. Λανθασμένη ήταν η πολιτική που ακολούθησε για τη λύση του… Δεν υπολόγισε μια δυσκίνητη κρατική μηχανή και μάλιστα όταν προσπαθείς να την... εκβιάσεις! Στα Δημοτικά Συμβούλια και στο θέμα αυτό, ήταν ξεκάθαρο ποιοι κράταγαν τη «σημαία» του λανθασμένου δρόμου και των βαρύγδουπων υποσχέσεων... ακόμη και μέχρι σήμερα! Και όλοι γνωρίζουν ποιος πήρε πίσω την εκρηκτική… «απ’ ευθείας ανάθεση»! Ο ίδιος ο Δήμαρχος! Το μεγάλο πρόβλημα των σκουπιδιών, δεν μπορεί να είναι αποτέλεσμα της επιλογής του Δημάρχου, ο οποίος και χρεώνεται με ένα σωρό μηνύσεις και σίγουρα ούτε μπορεί και να χρεωθεί σε αδράνεια δημοτικών υπαλλήλων οι οποίοι κάνουν υπερπροσπάθεια. Παρόλο που είναι ένα σοβαρό θέμα, που απασχολεί και πολλούς άλλους Δήμους και στο βάθος «βλέπει» και αυτό την κρατική μηχανή, είναι και αποτέλεσμα προτάσεων και αποφάσεων του… ποδαριού!
  Σήμερα με την πλάτη στον τοίχο και αυτός που τρέχει και… «πληρώνει» τα λάθη που έγιναν, είναι ο Δήμαρχος! Η Αντιδήμαρχος Τζούλη Κούτσουρη τον στηρίζει και προσπαθεί επί της ουσίας… «Δεν μπορείτε με κανένα τρόπο -γιατί μας προσβάλει αυτό- να αφήνετε υπονοούμενα ή μομφή για οτιδήποτε άλλο...» δήλωσε πριν λίγες μέρες προς τους Συμβούλους της Αντιπολίτευσης οι οποίοι ελέγχουν, αφήνοντας ταυτόχρονα να φανεί και η απόγνωσή της για τα όσα «στραβά» συμβαίνουν με τη διοίκηση του Δήμου. Ορισμένοι άλλοι κρατούν τους τύπους και τη «θέση» τους στην ομάδα και κάποιοι άλλοι… «απουσιάζουν» στις δικές τους σκέψεις και επιδιώξεις, έχοντας πάρει πιθανόν την απόφαση πως το «καράβι» βουλιάζει!
  Τι συμπέρασμα λοιπόν βγαίνει απ’ όλα αυτά που έχουν απέναντί τους και τα δυο προβλήματα-τροχοπέδη σήμερα για τον Ωρωπό;
  Επειγόντως πως πρέπει να βρεθεί «Αντίληψη» και «Συνεργασία»! Και τα δυο είναι ευθύνη όλων όσων ασχολούνται με την τύχη του Ωρωπού, ένθεν κακείθεν, ή ακόμη και αν απλά την παρακολουθούν. Έχουν υποχρέωση να αντιληφθούν τα πραγματικά προβλήματα του τόπου και τη σοβαρότητα της οποιασδήποτε δημιουργικής πρόσκλησης! Αν αυτό το πιστεύει και ο Δήμαρχος, τότε και της πρόσκλησης του Δημάρχου: «Έχουμε αγώνα μπροστά μας πολύ και όσοι θέλουν να συσπειρωθούν ας έλθουν να ξενυχτήσουμε, να αγωνιστούμε…». Σ.Ξ.

   Η τρέχουσα ημερομηνία/ώρα είναι Παρ Δεκ 14, 2018 11:37 pm