ΜΗΝΙΑΙΑ ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΩΡΩΠΟΥ & ΒΟΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ


  "ΑΜΦΙΑΡΕΙΑ 2009"

  Μοιραστείτε
  avatar
  Admin
  Admin

  Αριθμός μηνυμάτων : 114
  Ημερομηνία εγγραφής : 22/03/2009
  Ηλικία : 34

  "ΑΜΦΙΑΡΕΙΑ 2009"

  Δημοσίευση  Admin Την / Το Παρ Ιουλ 03, 2009 6:23 pm  Της Μαρίας Αρμυριώτη

  Την Κυριακή 13 Ιουνίου στις 11π.μ. στο Αlkionis Ηotel o δήμαρχος Ωρωπού κ. Γαβριήλ και οι υπεύθυνοι της Δ.Ε.Α.Δ.Ω. παρουσίασαν τις ενέργειες του Δήμου σχετικά με τα πολιτιστικά δρώμενα για το καλοκαίρι 2009. Ο Ωρωπός θα αποτελέσει το επίκεντρο μουσικών, θεατρικών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, στις οποίες θα συμπεριληφθεί έκθεση βιβλίων και έργων καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο εμπνευσμένα από τη Δημοκρατία. Οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στον χώρο των παλαιών φυλακών Ωρωπού από 23\7\2009 έως 5\8\2009 και θα έχουν ως θέμα τη δημοκρατία αλλά και την ανάδειξη του ιστορικού μνημείου των παλαιών φυλακών, τελούν υπό την αιγίδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας, της Βουλής των Ελλήνων και της Νομαρχίας Αν. Αττικής.
  Αξίζει να αναφέρουμε ότι κλιμάκιο του δήμου Ωρωπίων με επικεφαλής τον δήμαρχο κ. Γαβριήλ επισκέφτηκε τον πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια ο οποίος δήλωσε αρωγός και συμπαραστάτης σ’ αυτή τη προσπάθεια υποσχόμενος να προσπαθήσει να παραβρεθεί σε κάποια από τις εκδηλώσεις.

  Στόχος η ανάδειξη ιστορικού μνημείου των φυλακών

  Από την Αντιδήμαρχο Τζούλη Κούτσουρη, ζητήσαμε και πήραμε τη θέση της, για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις «Αμφιάρεια ‘09»:
  «Είναι μια προσπάθεια που είχε κεντρική ιδέα και στόχο την αναπαλαίωση και ανάδειξη του ιστορικού μνημείου των παλαιών φυλακών. Αυτή ήταν η κεντρική ιδέα, εκεί επικεντρώθηκε η ομάδα που ασχολείτο με τα πολιτιστικά και με αυτή θα ασχοληθεί. Οι εκδηλώσεις θα αφορούν τη δημοκρατία ακριβώς για αυτό το λόγο, για να αναδείξουν το ιστορικό μνημείο δημοκρατίας που απαιτείται για να μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε την αναπαλαίωση του χώρου και μέσα από το σκεπτικό αυτό προέκυψε και η συνεργασία με όλες τις εθελοντικές ομάδες και όλους τους φορείς της περιοχής. Το «βήμα στον πολίτη» είναι αναγκαίο ούτως ώστε να έχουμε τη συμμετοχή τους και την άποψη τους για κορυφαία θέματα που απασχολούν τη περιοχή. Αυτός θα είναι ο κεντρικός στόχος, αυτή θα είναι η κεντρική ιδέα και γι’ αυτό οι εκδηλώσεις θα σταθούν σε αυτό το σημείο, με συμμετοχή πολιτών, εθελοντών και όλων των φορέων της περιοχής. Αυτό είναι που θέλουμε φέτος να εισπράξουμε από τους πολίτες της περιοχής μας, μια συμμετοχική διαδικασία. Είναι πολύ σημαντικό αυτό, εφόσον είναι γιορτή της δημοκρατίας και βήμα στον πολίτη, με όποιο τρόπο μπορούν να εκφραστούν, εθελοντισμός, θέσεις, συμμετοχή των πολιτιστικών συλλόγων με δράσεις που εκείνοι θα επιλέξουν και θα μας πουν, εμείς γι’ αυτό τους καλέσαμε σήμερα εδώ, είμαστε ανοιχτοί σε όλες τις προτάσεις και έτσι θα πορευτούμε, έτσι θα κινηθούμε στο επόμενο διάστημα, μέχρι να καταρτιστεί οριστικά το πρόγραμμα».

   Η τρέχουσα ημερομηνία/ώρα είναι Σαβ Ιαν 19, 2019 4:11 am