ΜΗΝΙΑΙΑ ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΩΡΩΠΟΥ & ΒΟΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ


  ΜΕΡΟΣ 2ο Δημοτικά... παραλειπόμενα

  Μοιραστείτε
  avatar
  Admin
  Admin

  Αριθμός μηνυμάτων : 114
  Ημερομηνία εγγραφής : 22/03/2009
  Ηλικία : 34

  ΜΕΡΟΣ 2ο Δημοτικά... παραλειπόμενα

  Δημοσίευση  Admin Την / Το Παρ Ιουλ 03, 2009 6:29 pm

  * «Κύριε Δήμαρχε έχετε χωρίσει τους Δημοτικούς Συμβούλους σε δύο κατηγορίες. Σε δύο ταχύτητες. Υπάρχουν Δημοτικοί Σύμβουλοι που μπορεί να μην έρχονται συχνά στο Δήμο, αλλά βοηθούν πάρα πολύ. Και αυτό οφείλετε να το εκτιμάτε. Και δεν χρειάζεται να το ανακοινώνετε, γιατί δεν το έχει ανάγκη κανένας. Το κάνουμε γιατί αγαπάμε τον τόπο μας. Εσείς θα μπορούσατε να μας καλέσετε όλους μαζί, να μας βάλετε κάτω και να μας πείτε, πως μέχρι εδώ πήγε το καράβι! Ελάτε να με βοηθήσετε..!» ήταν η παρέμβαση του Ανδρέα Μπαλόκα στις παρατηρήσεις του Γιώργου Γαβριήλ.

  * Ο Ανδρέας Μπαλόκας συνέχισε και επί... πολιτικών διαφορών: «Κύριε Δήμαρχε χαρακτηρίσατε Βουλευτές του κ. Οικονομάκου, δική του Παράταξη, δική σας Παράταξη. Ο Δήμαρχος είναι θεσμός και σημαίνει πως είναι Δήμαρχος όλων των πολιτών. Κυβέρνηση και Βουλευτές είναι όλων των πολιτών. Όταν λοιπόν εσύ την δεύτερη Κυριακή έπαιρνες το χρίσμα της Νέας Δημοκρατίας για να βγεις, δεν έλεγες ο δικός μου Βουλευτής και ο δικός του Βουλευτής. Όταν τους Βουλευτές του φέρναμε εδώ και εσύ μιλούσες και αν δεν είχες εσύ την ικανότητα να διαπραγματευτείς εσύ μαζί τους και να κερδίσεις αποτέλεσμα, δεν φταίμε εμείς, ούτε ο κ. Οικονομάκος. Το να χαρακτηρίζεις κάποιον ακροδεξιό, πρέπει να έχεις στοιχεία… Εγώ σε χαρακτηρίζω λοιπόν… κομουνιστή και λυπάμαι που εγώ ως δεξιός… κακός δεξιός, το μαύρο πρόβατο… ήρθα σε σένα να κάνουμε χωριό και πίστεψα σ’ αυτό το δήθεν… σ’ αυτό το παραμύθι ότι συναινετικά όλοι μαζί μπορούμε να βοηθήσουμε αυτόν τον τόπο…». (Διευκρινίζοντας ο Ανδρέας Μπαλόκας, δήλωσε πως το «κομουνιστής» το είπε μόνο για να δημιουργήσει την αντίθεσή του με τον Δήμαρχο, ο οποίος χρησιμοποιεί το πολιτικό πιστεύω του καθενός όπως τον βολεύει, κάτι που δείχνει πως εκείνος στερείται πολιτικού σεβασμού).

  * «Μ’ αυτά που ακούω νομίζω πως βρισκόμαστε στη Βουλή και επειδή εγώ δεν είμαι Βουλευτής, με συγχωρείτε πολύ, αποχωρώ» ήταν η άμεση αντίδραση του Γιώργου Γιασημάκη, ο οποίος και αποχώρησε από το Συμβούλιο.

  * «Δήμαρχε σου επιστρέφω αυτό που είπες «από το σπίτι». Εμένα όποτε μου ζητήθηκε ήμουν παρών και έδωσα τα πάντα. Μου ζητήθηκε βοήθεια από τον Στέφανο Δάβρη και την Τζούλη Κούτσουρη… Από εσένα δεν δέχθηκα καμία πρόταση για να σε βοηθήσω από τότε που αναλάβατε…Δεν δέχομαι καμιά τέτοια μομφή για το πρόσωπό μου και σου ζητώ να ανακαλέσεις!» ήταν και η απάντηση του Βαγγέλη Ηλιάσκου στο Δήμαρχο, ο οποίος και αποκάλεσε ντροπή το Δημοτικό Συμβούλιο κατηγορώντας τον Πρόεδρο -νομίζω άδικα- για μεροληψία και ανοχή στο Δήμαρχο να κατηγορεί Συμβούλους.

  * Καλό θα ήταν ο Πρόεδρος Μιχάλης Πολυχρόνης, που έχει δώσει άριστα δείγματα συμπεριφοράς στη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου, να μην εμπλακεί στη μειωτική πολιτική που είχε εγκαινιάσει ο προκάτοχός του Χαράλαμπος Τσιριγώτης, προς τους δημότες που θέλουν να παρακολουθήσουν τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Δεν μπορεί να περιμένει, οι δημότες να ξεστοιβάζουν τις καρέκλες για να καθίσουν, αντί να έχει δώσει εντολή να είναι τακτοποιημένη η αίθουσα περιμένοντάς τους. Για το χαρακτήρα και την κοινωνική του συμπεριφορά, αυτό θα ήταν το απολύτως φυσικό. Εκτός και αν κάθε φορά που έρχονται δημότες στο Συμβούλιο, για τον κ. Πρόεδρο είναι πάντα… έκπληξη! Βέβαια και ένα άλλο που μας έχει... ξαφνιάσει στον κ. Πρόεδρο είναι, το να... ξεφωνίζει πάνω στη φωνή κάποιου Συμβούλου, όταν δεν μπορεί να τον επαναφέρει στην τάξη! Είναι προτιμότερο, χίλιες φορές, να διακόπτει το Συμβούλιο, γιατί έτσι είναι πιο πιθανό να κόψει τις κακιές συνήθειες όσων παρεκτρέπονται! Με το να φωνάζει επαναλαμβάνοντας, το μόνο που πετυχαίνει είναι να χαλάει την εικόνα του!

  * «Εχω 24 χρόνια στην Τοπική Αυτοδιοίκηση! Αυτό το χάλι που συμβαίνει εδώ μέσα… Λυπάμαι που είμαι μέλος αυτού του Δημοτικού Συμβουλίου… αλλά είναι λυπηρό. Έχουμε ξεχάσει τη διαδικασία, έχουμε ξεχάσει τους θεσμούς… έχουμε ξεχάσει τα πάντα και βάζουμε προσωπικές υποθέσεις. Προτείνω για να έχουμε ηρεμία στο Συμβούλιο, στο επόμενο να φέρουμε θέμα οι ανακοινώσεις να μπουν στο τέλος, για να δούμε ποιοι θα έχουν κουράγιο να καθίσουν και να τις ακούνε! Γιατί βλέπουν τηλεοράσεις και τους λύνεται η γλώσσα...» είπε ο Νίκος Ρόδης με όλες αυτές τις αντεγκλήσεις που υπήρχαν. Να είστε σίγουρος κ. Ρόδη, πως την προηγούμενη 4ετία όταν μέλη από την σημερινή ομάδα σας ήταν Αντιπολίτευση, γίνονταν τα ίδια και χειρότερα... Τα πρακτικά είναι ο αψευδής μάρτυρας και είναι στη διάθεσή σας! Όσο για τις ανακοινώσεις στο τέλος... ήταν και σκέψη της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής! Καταλαβαίνετε λοιπόν...

  * «Δεν αποφασίσαμε να πάρουμε τους υπολογιστές και να τους αφήσουμε σε μια αποθήκη. Να είστε σίγουροι πως θα έχουν χρηστικότητα. Ανταποδοτικά ο πολίτης μας θα εισπράξει απ’ αυτή την ιστορία. Το παιδί του θα έχει τη δυνατότητα να έχει στο σχολείο του έναν υπολογιστή. Όλα θα είναι σε χρήση και κανένα σε αποθήκη και δεν μπορείτε με κανένα τρόπο -γιατί μας προσβάλει αυτό- να αφήνετε υπονοούμενα ή μομφή για οτιδήποτε άλλο...» τόνισε φανερά εκνευρισμένη η Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος της ΔΕΑΔΩ Τζούλη Κούτσουρη, όταν έγινε πολύ συζήτηση για την προμήθεια 35 μονάδων Η/Υ και άλλων μηχανημάτων, για εξοπλισμό των Υπηρεσιών του Δήμου.

  * Δεν είχαν όμως άδικο οι Σύμβουλοι της Αντιπολίτευσης, όταν οι εισηγήσεις στο Συμβούλιο έρχονται με... κενά, ασάφειες και... ερωτηματικά! Φυσικά ο Πρόεδρος δεν είναι δυνατόν να τις παρακολουθεί όλες και πιθανόν να επεμβαίνει διορθωτικά, αλλά δεν είναι σωστή και η τοποθέτηση δημόσια του π. Προέδρου Χαράλαμπου Τσιριγώτη, πως... δεν είναι δουλειά του! Και δουλειά του να μην είναι κ. Τσιριγώτη, δεν παύει να είναι μέλος της Συμπολίτευσης και οφείλει ο εκάστοτε Πρόεδρος να προφυλάσσει τα μέλη της ή τις Υπηρεσίες της Δημοτικής του Αρχής, από παρεξηγήσιμα λάθη! Και τέτοια έρχονται συχνά στο Συμβούλιο... Ίσως θα πρέπει ο Γιώργος Γιασημάκης, τουλάχιστον, να... επαναλάβει τη δική του τετραετία!

  * Κάτι τέτοιες ιστορίες, φέρνουν και σε... δύσκολη θέση το Δήμαρχο, ο οποίος δεν είναι λίγες οι φορές που έχει αποδεχθεί τις ενστάσεις της Αντιπολίτευσης!

  • Δύο ακόμη καταξιωμένοι δημότες της πόλης, στηρίζουν τη δημοτική κίνηση του Αλέκου Καρύδα. Είναι ο Γιάννης Σιδέρης του Ευαγγέλου, προγραμματιστής και ο Αναστάσιος Ανταλής ελεύθερος επαγγελματίας. Ο ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος και αρχηγός του Συνδυασμού «Ωρωπός Δημιουργία και Πρόοδος» Αλέκος Καρύδας, ευχαριστεί τους δυο συμπολίτες του για την εμπιστοσύνη που δείχνουν στην προσπάθειά του. Η εμπιστοσύνη αυτή, σύμφωνα με τον κ. Καρύδα, είναι η πηγή μιας δυναμικής που με αποφασιστικότητα οφείλει να ακολουθήσει, ώστε να συμβάλει στο να βγει ο Ωρωπός από τα σημερινά αδιέξοδα που τον ταλανίζουν και προπαντός από τα διλήμματα και τους συμβιβασμούς που φρενάρουν την ανάπτυξή του.
  [/justify]

   Η τρέχουσα ημερομηνία/ώρα είναι Παρ Δεκ 14, 2018 11:55 pm