ΜΗΝΙΑΙΑ ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΩΡΩΠΟΥ & ΒΟΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ


  ΔΗΜΟΤΙΚΑ... παραλειπόμενα

  Μοιραστείτε
  avatar
  Admin
  Admin

  Αριθμός μηνυμάτων : 114
  Ημερομηνία εγγραφής : 22/03/2009
  Ηλικία : 34

  ΔΗΜΟΤΙΚΑ... παραλειπόμενα

  Δημοσίευση  Admin Την / Το Παρ Ιουλ 03, 2009 6:30 pm

  [justify]* «Έμαθα ότι κατά τη διάρκεια της απουσίας μου, λέχθηκαν προσβλητικές λέξεις και απόψεις για το πρόσωπό μου από τον Δήμαρχο. Επιφυλάσσομαι να πάρω το βίντεο να το δω και να απαντήσω την επόμενη φορά. Είναι ντροπή εν ώρα απουσίας κάποιου που δεν μπορεί να απαντήσει, να λέγονται κάποια πράγματα τα οποία δεν τα σχολιάζω τώρα γιατί είναι από πληροφορίες. Επιφυλάσσομαι να τα δω στο βίντεο και να έλθω την άλλη φορά να απαντήσω. Λυπάμαι πολύ για την κατάντια του Δήμου μας όπως παρουσιάζεται, η οποία είναι αντανάκλαση της κατάντιας του Δημάρχου», ήταν το σχόλιο του Γιάννη Οικονομάκου, μόλις ενημερώθηκε για την τοποθέτηση του Δημάρχου. «Καλό ήταν Δήμαρχε ό,τι έχεις να πεις για μένα και ιδιαίτερα σοβαρά πολιτικά θέματα όπως εσύ τα χαρακτήρισες, να τα λες μπροστά μου. Όσον αφορά το περιεχόμενο των λεγομένων σου, επιφυλάσσομαι να τα αναλύσω σε ένα άλλο Δημοτικό Συμβούλιο ή όταν έλθει το θέμα υγείας, ΕΚΑΒ π.χ. που αναφέρθηκε. Αυτή την ώρα θεωρώ πως θα μειώσω το πρόβλημα αν απαντήσω». Επίσης, παρατήρησε και τον Πρόεδρο λέγοντάς του πως δεοντολογικά ήταν απών, επιτρέποντας στον Δήμαρχο να μιλά για τον ίδιο εν απουσία του.

  * Να ανακαλέσει ο Στέφανος Δάβρης ζήτησε ο Αλέκος Καρύδας με τη δυναμική που τον διακρίνει στο Συμβούλιο στις 2 Ιουνίου και είχε σχέση με απαράδεκτο σχόλιο του πρώτου, εις βάρος του απουσιάζοντα Γιάννη Οικονομάκου. «Αυτοί οι χαρακτηρισμοί δεν επιτρέπονται…» τόνισε, για να πάρει την απάντηση του Δημάρχου πως… «ο καθένας έχει την ευθύνη των λόγων του…(!!!) Εγώ αναφέρθηκα σε θέματα, δεν χαρακτήρισα τον κ. Οικονομάκο...»!

  * Το επεισόδιο αυτό δημιουργήθηκε, όταν ο Δήμαρχος Γιώργος Γαβριήλ πέρασε από τις πολιτικές διαφορές στις δημοτικές με τον Γιάννη Οικονομάκο, που σημειωτέον, δεν ήταν παρών και είχε σχέση με μια τοποθέτηση του δευτέρου για τον ανενεργό σταθμό του ΕΚΑΒ! Λάθος η παρατήρηση του Βαγγέλη Ηλιάσκου σε σχέση με το αν πρέπει να απαντά ο Δήμαρχος σε δημοσιεύματα και σωστή του Αλέκου Καρύδα πως πρέπει να είναι παρών αυτός που δέχεται την απάντηση.

  * Και με μόνο το γεγονός αυτό, ο Δήμαρχος ήταν λάθος. Το αν τώρα φάνηκε πως αλλάζει γραμμή πλεύσης στην πολιτική που ακολουθεί από τη θέση που κατέχει, είναι αναφαίρετο δικαίωμά του. Οφείλει όμως να είναι προσεκτικός και να μη λέει πως ο Γιάννης Οικονομάκος παρουσιάζεται ως «άκρα δεξιά» ή πως «συμμετέχει οικογενειακά σε θεσμοθετημένα όργανα της Νέας Δημοκρατίας»! Το «άκρα» και το «οικογενειακά», είναι δείγμα πως χάνει από την αρχή τον πολιτικό δρόμο που θέλει να ακολουθήσει!

  * Αντιπολιτευτικό λάθος και του Γιάννη Οικονομάκου -απ’ όπου και η απάντηση του Γιώργου Γαβριήλ- στο να καταλογίζει, με άρθρο του σε τοπική εφημερίδα, ευθύνη που ο σταθμός του ΕΚΑΒ δεν είχε την εξέλιξη που προδίκαζαν οι δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών που τον εγκαινίασαν. Είναι γνωστές ανά το πανελλήνιο οι ελλείψεις στο Σύστημα Υγείας και αυτές... καμιά Δημοτική Αρχή δεν μπορεί να τις καλύψει!

  * Ο Βαγγέλης Ηλιάσκος ζήτησε στις συναντήσεις για το Γ.Π.Σ. να παρευρίσκεται και ένας Σύμβουλος της Αντιπολίτευσης.

  * 1,5 κιλό σκουπίδια την ημέρα κατ’ άτομο, δέχεται ο ΕΣΚΝΑ! Και το καλοκαίρι κύριοι..; Να φέρνετε μαζί σας στον Ωρωπό και τον προσωπικό σας... σκουπιδοφάγο!

  * «Κύριε Δήμαρχε εγώ αυτό που αναγνωρίζω είναι πως καθιερωθήκατε ως Δήμαρχος της… ελαχιστοποίησης! Δηλαδή, το Πάσχα μας είπατε λιγότερο φως, τώρα μας λέτε λιγότερα σκουπίδια… Αυτό δεν είναι η λύση. Εμείς θέλουμε ένα Δήμαρχο να δίνει λύσεις. Και η λύση είναι να μην πούμε στο δημότη κράτα τα σκουπίδια μέσα… βάλτα στο… ψυγείο! Βγάλτα σε τρεις μέρες, τέσσερις.. Άρα κάτι δεν έχετε κάνει σωστά… Δεν έχετε κάνει κάποιους σχεδιασμούς σωστούς στη διαχείριση..!» είπε ο Αλέκος Καρύδας στο Δημοτικό Συμβούλιο. Στο, τι προτείνετε, του Δημάρχου απάντησε: «Αύριο όταν πετύχει η κίνησή μου θα δείτε τις λύσεις… Αυτή τη στιγμή βλέπουμε τις δικές σας λύσεις κ. Δήμαρχε και βλέπουμε έναν Ωρωπό να καταρρέει απ’ όλες τις μεριές, χωρίς να υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν ανάκαμψη…! Αν τώρα χρειάζεστε τη βοήθειά μου σε οτιδήποτε φανταστείτε εγώ είμαι στη διάθεσή σας..»! Πρότασή του Αλέκου είναι, να πάρει τα σκουπίδια ο Δήμος και να τ’αφήσει μπροστά στη Νομαρχία!

  * Ζήτησε επίσης να γίνει ένα Δημοτικό Συμβούλιο με μοναδικό θέμα το Λιμενικό Ταμείο και τι γίνεται μ’ αυτό. Αναφέρθηκε στις φήμες περί ταμπελών και αναρωτήθηκε αν θα δούμε και… κάγκελα! Ή το «τοίχος του Βερολίνου»!

  * «Κύριε Καρύδα ξέρω και τους αγώνες σας και το αποδείξατε και με τις τοποθετήσεις σας. Πιστεύω στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις όταν κάποιος έχει δίκιο και όταν υπάρχει συγκεκριμένος στόχος… ένας αντίπαλος. Οι Δήμαρχοι δεν είναι αντίπαλοι, η Νομαρχία δεν μπορεί να κάνει τίποτα… Ακόμη και να της πάμε τα σκουπίδια! Δεν έχει δικαίωμα. Ο Περιφερειάρχης θα μπορούσε να πάρει μια απόφαση… αλλά είναι τόσο δύσκολο το πρόβλημα που εμείς τουλάχιστον δεν μπορούμε να απαιτήσουμε… «όχι θα σας φέρουμε εκεί τα σκουπίδια»! Γι’ αυτό, επειδή θέλω να πιστεύω πως είμαι ένας υπεύθυνος Δήμαρχος, ανεξάρτητα αν μπορεί και να μη το πιστεύετε.., τουλάχιστον μέχρι τώρα έχουμε καταφέρει πράγματα που άλλοι ήταν αδύνατον να είχαν καταφέρει, με την εξής έννοια… Ξέρετε ότι είχαμε χωματερή η οποία έκλεισε. Είχαμε νερό το οποίο δεν ήταν εντάξει… Να μη τα ξαναλέμε… Και όμως καθαρίζουμε τα σκουπίδια, κάναμε την Ανακύκλωση, μεταφέρουμε τα σκουπίδια, πήραμε εξοπλισμό έγκαιρα και πριν ακόμη… και γι’ αυτό σας λέω πως είναι σε καλά χέρια στο να λυθεί και αυτό το πρόσκαιρο πρόβλημα. Όμως είμαι υποχρεωμένος να αναφέρω στο Δημοτικό μου Συμβούλιο και τις δυσκολίες να τις μοιράζομαι μαζί σας, γιατί πιθανόν στο μέλλον να αναγκαστούμε να κάνουμε πράγματα… Εγώ με την καρδιά μου σας μίλησα. Αυτά έκανα. Έτρεξα, ξενύχτισα, παρακάλεσα, πήραμε τηλέφωνα, όσους ήξερα πως ξέρανε πήραμε…και καταφέραμε αυτό που καταφέραμε…» ήταν η απάντηση του Δημάρχου, ο οποίος συνέχισε: «Παρ’ όλο τα χιλιάδες προβλήματα , παρ’ όλο που ο Δήμος Ωρωπού είναι στο μάτι του κυκλώνα, έχει στιβαρή Δημοτική Αρχή και καλό Δημοτικό Συμβούλιο και λύνει τα προβλήματα και θα τα λύσει. Τίποτε δεν γίνεται όμως από τη μια μέρα στην άλλη. Έχουμε αγώνα μπροστά μας πολύ και όσοι θέλουν να συσπειρωθούν ας έλθουν να ξενυχτήσουμε, να αγωνιστούμε και ο κόσμος θα τους βραβεύσει, θα τους ευχαριστήσει… Όχι όμως από το σπίτι και μια φορά το μήνα που έχουμε Δημοτικό Συμβούλιο! Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι πάντα οφείλουν να βοηθούν τον τόπο τους και πάντα πρέπει να το αποδεικνύουν…» και έκανε μνεία στη βοήθεια του Γιώργου Γιασημάκη στο θέμα των σκουπιδιών.
  ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

   Η τρέχουσα ημερομηνία/ώρα είναι Σαβ Δεκ 15, 2018 12:04 am