ΜΗΝΙΑΙΑ ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΩΡΩΠΟΥ & ΒΟΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ


  «Χαριστική βολή» για τον Ωρωπό!

  Μοιραστείτε
  avatar
  Admin
  Admin

  Αριθμός μηνυμάτων : 114
  Ημερομηνία εγγραφής : 22/03/2009
  Ηλικία : 34

  «Χαριστική βολή» για τον Ωρωπό!

  Δημοσίευση  Admin Την / Το Τετ Απρ 01, 2009 8:26 pm  Το Λιμενικό Ταμείο και το Λιμεναρχείο Ωρωπού, ετοιμάζουν τη «χαριστική βολή» για τον Ωρωπό, παραμονές της θερινής περιόδου!
  Φέρνουν τα φέρυ-μπωτ… μέσα στα μαγαζιά της παραλίας στα Παλάτια και τη Σκάλα, κάνοντας τα… «στραβά μάτια» σ’ αυτό που θα ακολουθήσει!
  Πόσο εύκολο θα είναι, χωρίς κυκλοφοριακή μελέτη και αυστηρό έλεγχος της εφαρμογής της, αυτοκίνητα, φορτηγά, πούλμαν και… νταλίκες, να μπαινοβγαίνουν μπροστά στα μαγαζιά, χωρίς να προκαλούν κυκλοφοριακή τρέλα και κινδύνους για τους πεζούς και μάλιστα όταν σύμφωνα με δηλώσεις τους, δυο ή τρία φέρυ θα φορτοεκφορτώνουν ταυτόχρονα; Όλα αυτά μπορούν να γίνονται από τον σημερινό δρόμο περιπάτου του λιμανιού; Όχι βέβαια!
  Μιλούν για μια ταλαιπωρία 1-1/12 μήνα, αλλά όλοι γνωρίζουμε, πως ισχύει ο νόμος του… «εργολάβου», ο οποίος και καθορίζει τη χρονική διάρκεια ενός έργου.
  Το Λιμενικό Ταμείο και το Λιμεναρχείο Ωρωπού, συνεχίζουν να περιβάλουν με ιδιαίτερη φροντίδα μια θαλάσσια συγκοινωνιακή γραμμή, που χρόνο με το χρόνο γίνεται θηλιά στην πόλη και αν αναλογιστούμε και τα εξτρά διόδια που κυοφορούνται, ο Ωρωπός θα… αλλοτριωθεί κάτω από τα οικονομικά συμφέροντα μεταφορέων και μεταφερομένων.
  Κάθετα αντίθετος με τα σχεδιαζόμενα, ο ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Αλέκος Καρύδας, ο οποίος ζητά από τη Δημοτική Αρχή να παρέμβει δυναμικά και να κινητοποιήσει τους δημότες, ώστε να μη «βουλιάξει» η πόλη. Για τον κ. Καρύδα, κάθε παθητική στάση που θα ακολουθήσουν όσοι έχουν την τύχη του Ωρωπού στα χέρια τους, θα σημαίνει και αδιαφανείς συμφωνίες ή πλήρη ανικανότητα να προστατέψουν την πόλη. Αρνητική θέση διατύπωσε και ο Δημοτικός Σύμβουλος Γιώργος Γιασημάκης, ο οποίος ζήτησε από το Δήμαρχο Γιώργο Γαβριήλ, το θέμα να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο.
  Τελικά, την τύχη αυτού του τόπου, ποιoί την κρατούν στα χέρια τους; Να πιστέψουμε πως δεν υπάρχουν αντιστάσεις στο κακό για τον Ωρωπό; Ασφαλώς όχι! Υπάρχουν άνθρωποι που νοιάζονται γι’ αυτόν. Οι άνθρωποι αυτοί είναι που πρέπει να ξεσηκωθούν και να αναδείξουν το… μηδενικό ενδιαφέρον της Πολιτείας για τον τόπο τους. Πολλά τα παραδείγματα.
  Η Περιφέρεια Αττικής που έχει αναλάβει την ανακατασκευή της ράμπας που κατέστρεψαν τα φέρυ της γραμμής, οφείλει να υπολογίσει περισσότερο τους Ωρωπιώτες και τον Ωρωπό και λιγότερο τις επιχειρηματικές δράσεις των πλοιοκτητών!
  Τη στιγμή που γίνονται όλα αυτά, η καθαριότητα στη λιμενική ζώνη, παρουσιάζει το χάλι που βλέπουν όλοι οι πολίτες.

   Η τρέχουσα ημερομηνία/ώρα είναι Σαβ Ιαν 19, 2019 5:02 am