ΜΗΝΙΑΙΑ ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΩΡΩΠΟΥ & ΒΟΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ


  Ο Εμπορικός Σύλλογος, η "ενημέρωση" και οι... εφιάλτες!

  Μοιραστείτε
  avatar
  Admin
  Admin

  Αριθμός μηνυμάτων : 114
  Ημερομηνία εγγραφής : 22/03/2009
  Ηλικία : 34

  Ο Εμπορικός Σύλλογος, η "ενημέρωση" και οι... εφιάλτες!

  Δημοσίευση  Admin Την / Το Τετ Απρ 08, 2009 10:36 pm  Συγκέντρωση-ενημέρωση για τη ρύπανση της περιοχής από την καταστροφική δράση των εργοστασίων των Οινοφύτων, οργάνωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Ωρωπού. Πρώτο θέμα, οι συνέπειες του εξασθενούς χρωμίου και ομιλητής ο καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης, κ. Νίκος Νικολαΐδης. Η προσπάθεια πολύ καλή, η συμμετοχή όμως των επαγγελματιών της πόλης, ήταν… απογοητευτική. Για ένα τόσο σοβαρό θέμα, δεν υπήρξε ανάλογο ενδιαφέρον και μοιραίως, η ενημέρωση μετατράπηκε σε έντονο διάλογο μεταξύ παρευρισκομένων… οπαδών του «0» στην ποσότητα του επικίνδυνου μετάλλου και του καθηγητή που πιστεύει πως στη φύση δεν υπάρχει η ένδειξη αυτή. Το πρόβλημα για τον κ. Νικολαΐδη, είναι οι αντιφατικές απόψεις που παρουσιάζει η Πανεπιστημιακή κοινότητα και αυτό κατά τον ίδιο πρέπει να λυθεί γρήγορα. Πιστεύει μάλιστα, πως το πρόβλημα αυτό θα έπρεπε να το λύσει το ίδιο το Κράτος, αλλά κάτι τέτοιο δεν φαίνεται στον ορίζοντα, παρ’ όλες τις κατά καιρούς παρεμβάσεις και ανακοινώσεις, με αποτέλεσμα ο πολίτης σήμερα της περιοχής, να παραμένει μετέωρος στο… «διά ταύτα»!
  Παρών στη συγκέντρωση αυτή ήταν και ο Δήμαρχος Γιώργος Γαβριήλ, που δικαίως έχει αρχίσει να αντιδρά σε μια συνεχόμενη αντιπαράθεση που τελικά δεν οδηγεί στα επιθυμητά αποτελέσματα. Γιατί άλλο είναι η μόλυνση του Ασωπού και οι πραγματικές συνέπειές της στην περιοχή και άλλο είναι η ποιότητα του νερού που πίνει ο Ωρωπός από την καθαρή Μαυροσουβάλα. Η διαφορά αυτή, δυστυχώς, έχει από αρκετούς απαλειφθεί, με αποτέλεσμα να συνεχίζεται για τον Ωρωπό η καταστροφική δυσφήμιση…
  Η κόντρα στη συνάντηση αυτή για το εξασθενές χρώμιο, οδήγησε τον Δήμαρχο να πει μια αλήθεια και μια… "κατάρα", που δε λέγονται! Η αλήθεια ήταν -που μόνο εφιάλτης είναι- πως η ύπαρξη του εξασθενούς χρωμίου μπορεί να ήταν και η... «χρυσή ευκαιρία» για το μεγάλο έργο του νερού στην πόλη και η "κατάρα"… πως κάποιοι «ελπίζουν» η Μαυροσουβάλα να έχει… εξασθενές χρώμιο!!!; Άλλος εφιάλτης... Φυσικά, απέφυγε να διευκρινίσει, ποιοι είναι αυτοί που…ελπίζουν.

   Η τρέχουσα ημερομηνία/ώρα είναι Σαβ Ιαν 19, 2019 4:40 am