ΜΗΝΙΑΙΑ ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΩΡΩΠΟΥ & ΒΟΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ


  Αποκαλυπτική η Αντιδήμαρχος κα Τζούλη Κούτσουρη - Β΄ μερος

  Μοιραστείτε
  avatar
  Admin
  Admin

  Αριθμός μηνυμάτων : 114
  Ημερομηνία εγγραφής : 22/03/2009
  Ηλικία : 34

  Αποκαλυπτική η Αντιδήμαρχος κα Τζούλη Κούτσουρη - Β΄ μερος

  Δημοσίευση  Admin Την / Το Τετ Απρ 15, 2009 4:50 pm

  Με τη Δημοτική συγκοινωνία τι γίνεται; Υπάρχει ενεργή σύμβαση από τον περασμένο Νοέμβριο; Μέσα στο 2009 θα λειτουργήσει;

  - Μέσα στο 2009 νομίζω πως θα λειτουργήσει! Τα δυο λεωφορεία που έχουμε πάρει θα δουλέψουν στα μικρά δρομολόγια. Αυτά θα τα αξιολογήσουν κάποιοι άλλοι…

  Θα ήθελα τη γνώμη σας για τις αποχωρήσεις των δύο συναδέλφων σας. Του Ανδρέα Μπαλόκα και του Αλέκου Καρύδα.

  - Είναι θέμα επιλογής. Το πώς το βλέπει ο καθένας. Ξεκινήσαμε σαν ομάδα και οι δύο συνάδελφοί μου ψηφίστηκαν κάτω από μια στέγη και είναι δεδομένο αυτό. Εκείνοι έκριναν και παρουσίασαν στο Δημοτικό Συμβούλιο τους λόγους για τους οποίους αποφάσισαν να αποχωρήσουν. Εκείνοι ξέρουν γιατί αποχώρησαν. Εγώ πιθανότατα δεν θα το έκανα.

  Τους λόγους τους ακούσατε. Κρίνετε πως έχουν άδικο, χωρίς έστω και σε κάποιο σημείο τους να έχουν βάση;

  - Εγώ κρίνω, πως με αφορμή κάποια πράγματα αποφάσισαν να κάνουν κάποια κίνηση. Πιθανότατα θα την είχαν στο μυαλό τους ο καθένας για τους δικούς του λόγους. Δεν μπορώ εγώ να τους κρίνω. Αυτό το ξέρουν οι ίδιοι. Εγώ δε θα το έκανα. Εγώ θα είχα το πολιτικό θάρρος να παραιτηθώ, γιατί εκλέχθηκα κάτω από μια συγκεκριμένη σημαία. Δεν ήθελα να παραμείνω κάτω από την συγκεκριμένη σημαία; Θα μπορούσα άνετα να παραιτηθώ και στη συνέχεια να προχωρήσω στην πολιτική μου καριέρα όπως εγώ θα ήθελα.

  Και οι δύο όμως, εκτός της βασικής αιτίας που επικαλέστηκε ο καθένας, μίλησαν και για μια «κλειστή ομάδα» διοίκησης που ουσιαστικά συνέβαλε στην αποχώρησή τους…

  - Εγώ δεν πιστεύω σε ομάδες. Εγώ πιστεύω πως όποιος πραγματικά θέλει να προσφέρει σε μια Δημοτική Αρχή, μπορεί να προσφέρει. Έχει τη δυνατότητα να προσφέρει.

  Η Δημοτική Επιχείρηση σε ποιο στάδιο βρίσκεται σήμερα;

  - Η ΔΕΑΔΩ σήμερα βρίσκεται στο στάδιο της μετατροπής της. Θα μετατραπεί, θα γίνει κοινωφελής και θα ασχολείται αποκλειστικά και μόνο με πολιτισμό, αθλητισμό και περιβάλλον. Στις δράσεις αυτές θα επικεντρωθούμε και θα τις ενισχύσουμε παραπέρα. Έχουμε φτάσει σε διπλάσιο αριθμό παιδιών που ασχολούνται με όλα αυτά. Επίσης, μέσα από μια μελέτη βιωσιμότητας που γίνεται, θα εξετάσουμε το ενδεχόμενο αν θα δημιουργήσουμε Ανώνυμη Εταιρεία.

  Δεν καθίσταται αναγκαίο για τον τόπο, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, το Λιμενικό Ταμείο να γίνει δημοτικό; Ποια είναι η γνώμη σας;

  - Σε κάθε περίπτωση είναι μια απόφαση που δεν άπτεται του Δήμου, ο οποίος κατά καιρούς έχει τοποθετηθεί. Είναι κεντρική απόφαση. Σε ορισμένους Δήμους περπάτησε, σε άλλους όμως δεν έχει προχωρήσει. Η Πολιτεία θα κρίνει γιατί το έκανε αυτό. Βέβαια, πάλι σε κάθε περίπτωση, αυτό που θεωρώ πολύ-πολύ σημαντικό είναι να υπάρχει μια αγαστή συνεργασία μεταξύ Λιμενικού Ταμείου και Δήμου.

  Έχει η Πολιτεία αίτημα από το Δήμο για να γίνει δημοτικό;

  - Νομίζω πως και από την εποχή του κ. Μέξη υπήρχε το αίτημα αυτό. Γιατί δεν προχώρησε λοιπόν; Εκείνοι ξέρουν γιατί δεν το προχώρησαν. Ο κ. Πολυχρόνης μας παρουσίασε κάποια έγγραφα σε ένα Δημοτικό Συμβούλιο για όλες τις κινήσεις που έχουν γίνει πάνω στο θέμα αυτό. Προς το παρόν έχουμε μια δεδομένη κατάσταση και πρέπει να συνεργαστούμε μαζί της.

  Μέσα στη συνεργασία αυτή, έχει σκοπό η Δημοτική Αρχή να χρηματοδοτήσει το Λιμενικό Ταμείο;

  - Αυτό θα αποφασιστεί από το Δημοτικό Συμβούλιο. Θα γίνουν οι αναγκαίες επαφές μαζί τους και νομίζω πως αν κριθεί να υπάρχει συνδρομή του Δήμου, θα συναποφασίσουμε γι’ αυτό. Ίδιος τόπος είμαστε. Θα πρέπει να τα δούμε συνολικά τα προβλήματά μας. Τα πάντα είναι θέμα καλής συνεργασίας.
  Οφείλουμε να θυμηθούμε πως είχε προσπαθήσει ο Σπύρος Μέξης το Λιμενικό Ταμείο να γίνει δημοτικό και είχαν πέσει πάνω στην προσπάθεια αυτή οι πάντες και τα πάντα να μη γίνει και να θυμηθούμε επίσης πως ο π. Πρόεδρος του και νυν Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Πολυχρόνης, ήταν κάθετος στο να μη γίνει δημοτικό. Τότε χάθηκε η ευκαιρία και έβαλαν το χέρι τους και άνθρωποι οι οποίοι σήμερα βρίσκονται στην ή περί τη Δημοτική Αρχή.
  Αυτό είναι μια δική σας άποψη, γιατί αν η Πολιτεία το ήθελε, θα το έκανε όπως το έκανε σε άλλες περιπτώσεις.

  Πραγματοποιήθηκε σε άλλες περιπτώσεις γιατί το ήθελε σύσσωμος ο τόπος τους.

  - Κι εδώ το ήθελε ο τόπος…

  Εδώ δεν το ήθελε σύσσωμος ο τόπος… Εδώ γινόταν… σκοτωμός να μη γίνει!

  - Ναι… σε κάθε περίπτωση όμως τον πρώτο λόγο τον έχει ο Δήμαρχος, υπήρχε μια απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου και αν έκρινε η Πολιτεία ότι έπρεπε να γίνει θα το είχε κάνει.

  Μπροστά μας έχουμε την επισκευή της ράμπας στο χώρο του Λιμενικού Ταμείου. Ζημιά που έγινε ουσιαστικά από τα ίδια τα φέρυ και δεν τους ζητήθηκε ευθύνη. Τώρα με την επισκευή της ενόψει θερινής περιόδου, ο Ωρωπός θα… δυστυχήσει από το κυκλοφοριακό και θα υποστούν ζημιά αρκετοί επαγγελματίες της παραλίας και όχι μόνο. Η Δημοτική Αρχή έχει λόγο για το μεγάλο θέμα αυτό; Θα κάνει επέμβαση για το συμφέρον του τόπου;

  - Εμείς θα πρέπει οπωσδήποτε να συζητήσουμε με το Λιμενικό Ταμείο και να προσπαθήσουμε να βρούμε –δεδομένο το πρόβλημα- τη λιγότερο επίπονη για τους πολίτες μας, για τους καταστηματάρχες λύση και βέβαια πέρα από την αποκατάσταση της ράμπας, αυτό που επιβάλλεται είναι να μεταφερθεί το πορθμείο πιο έξω.

  Έχει γίνει γνωστό στην Πολιτεία το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Ωρωπός με τη συγκεκριμένη θαλάσσια συγκοινωνία που ολοένα και… γιγαντώνεται;

  - Πρέπει συντονισμένα και αν δεν έχει γίνει να γίνει! Πιστεύω πως κατά καιρούς έχει ακουστεί και συζητηθεί το συγκεκριμένο θέμα και να δούμε αν υπάρχει η δυνατότητα να μεταφερθεί η ράμπα πιο έξω, ούτως ώστε να μην επιβαρύνεται τόσο πολύ η παραλιακή ζώνη ή στη χειρότερη των περιπτώσεων ας πάει πιο μέσα.

  Δεν θα έπρεπε με αφορμή την αποκατάσταση της υπάρχουσας, να γινόταν προσπάθεια από τη Δημοτική Αρχή και για την μεταφορά της;

  - Ένα τόσο σοβαρό αίτημα, θα πρέπει να συνεπάγεται και άλλα πράγματα, όπως π.χ. ένας περιφερειακός δρόμος, τα οποία συζητιώνται και μακάρι να δρομολογηθούν, ώστε να θέσουμε και ένα τέτοιο αίτημα. Η Δημοτική αρχή το θέλει αυτό. Η επισκευή τώρα, δεν αποκλείει και τη μεταφορά κάποια στιγμή του πορθμείου. Αυτό είναι πάγιο αίτημα από παλιά.

  Η δυναμική που είχατε το 2006 με την οποία πήρατε και το τιμόνι του Δήμου, βλέπετε να υπάρχει και σήμερα, μετά από δύο και πλέον χρόνια;

  - Στο μέσον της θητείας μας, είναι πάρα πολύ δύσκολο να πεις πράγματα. Τα αιτήματα του κόσμου είναι πολλά. Είμαστε στην εξέλιξη κάποιων πραγμάτων και είναι πολύ νωρίς να αξιολογηθεί η προσπάθειά μας. Πιθανότατα κάποιοι συμπολίτες μας περίμεναν κάποια πράγματα να γίνουν πολύ γρήγορα. Όμως αυτό είναι πάρα πολύ δύσκολο, γιατί, δυστυχώς, κανένας Δήμαρχος και καμιά Δημοτική Αρχή, δεν έχει ένα μαγικό ραβδάκι και με αυτό να λύσει τα θέματά της από τη μια στιγμή στην άλλη. Θέλω όμως να πιστεύω, πως στο τέλος της θητείας μας, θα έχουμε κατορθώσει σε πολύ μεγάλο βαθμό να τους ικανοποιήσουμε και αυτός είναι ο στόχος μας, η επιδίωξή μας, η επιθυμία μας και η προσπάθειά μας. Καταθέτουμε καθημερινά όλοι μας πολύ-πολύ μεγάλη προσπάθεια.

   Η τρέχουσα ημερομηνία/ώρα είναι Σαβ Δεκ 15, 2018 12:22 am