ΜΗΝΙΑΙΑ ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΩΡΩΠΟΥ & ΒΟΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ


  Ο Θανάσης Μπούρας για το μέλλον της Πολιτικής Συνοχής στην Ε.Ε..

  Μοιραστείτε
  avatar
  Admin
  Admin

  Αριθμός μηνυμάτων : 114
  Ημερομηνία εγγραφής : 22/03/2009
  Ηλικία : 34

  Ο Θανάσης Μπούρας για το μέλλον της Πολιτικής Συνοχής στην Ε.Ε..

  Δημοσίευση  Admin Την / Το Παρ Απρ 24, 2009 3:21 pm  Στις 23 & 24 Απριλίου 2009, πραγματοποιήθηκε Συνάντηση των αρμόδιων Υπουργών για την Περιφερειακή Πολιτική, στο Μαριάνσκε Λάζνιε της Τσεχίας. Στη συνάντηση μετείχε και η αρμόδια Επίτροπος κα Ντ. Χούμπνερ. Επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας ήταν ο Υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Αθανάσιος Μπούρας.
  Κατά την πρώτη ημέρα της συνεδρίασης συζητήθηκε το μέλλον της πολιτικής συνοχής για την περίοδο μετά το 2013. Στην παρέμβασή του ο κ. Μπούρας τόνισε τις θετικές αναπτυξιακές επιπτώσεις της «Συνοχής» στα Κράτη- Μέλη και τις περιφέρειες της Ε.Ε. και την αναγκαιότητα συνέχισης και ενδυνάμωσής της. Υπογράμμισε ότι η Πολιτική της Συνοχής θα πρέπει να προνοεί και στο μέλλον για όλες τις περιφέρειες, ανεξάρτητα από το αν βρίσκονται στο Στόχο Σύγκλισης ή αυτόν της Ανταγωνιστικότητας και της Απασχόλησης.
  Τόνισε επίσης ότι τα Κράτη Μέλη και η Επιτροπή, θα πρέπει να εξετάσουν από κοινού τον τρόπο με τον οποίο η Πολιτική της Συνοχής θα προσαρμοστεί έτσι ώστε να βοηθήσει τις περιφέρειες να βρουν κατάλληλες λύσεις στην αντιμετώπιση και των νέων προκλήσεων που αντιμετωπίζουν, όπως η κλιματική αλλαγή, το δημογραφικό πρόβλημα κλπ. Οι λύσεις αυτές θα πρέπει, τόνισε ο κ. Μπούρας, να αντιμετωπίζουν τις διαφορετικές αναπτυξιακές ανάγκες και προτεραιότητες των Περιφερειών, ενταγμένες κάτω από ένα κοινό στόχο, την οικονομική, κοινωνική και χωρική συνοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
  Κατά τη δεύτερη ημέρα, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στη Χωρική Συνοχή της Ένωσης. Ο κ. Μπούρας ανέφερε πως για την Ελλάδα ως κύριες παράμετροι της χωρικής συνοχής, είναι η μείωση των ανισοτήτων και η παροχή ίσων ευκαιριών προκειμένου να επιτευχθεί καλύτερη ποιότητα ζωής και ανάπτυξη στο σύνολο της Ευρώπης.
  Ειδικά για τις λιγότερο ευνοημένες περιοχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που στην περίπτωση της Ελλάδας είναι κατά κύριο λόγο περιοχές με ειδικά γεωγραφικά χαρακτηριστικά όπως τα νησιά, οι ορεινές περιοχές και οι περιοχές με προβλήματα πρόσβασης, ο κ. Μπούρας υπογράμμισε ότι η έννοια της χωρικής συνοχής, με τις σχετικές πολιτικές και πρωτοβουλίες, μπορεί να συμβάλει σημαντικά στην ανάπτυξή τους και για το λόγο αυτό η χώρα μας παραμένει ένθερμος υποστηρικτής της.

   Η τρέχουσα ημερομηνία/ώρα είναι Τρι Νοε 20, 2018 9:52 am