ΜΗΝΙΑΙΑ ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΩΡΩΠΟΥ & ΒΟΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ


  Η σημερινή εικόνα στα πολιτικά δρώμενα του Ωρωπού...

  Μοιραστείτε
  avatar
  Admin
  Admin

  Αριθμός μηνυμάτων : 114
  Ημερομηνία εγγραφής : 22/03/2009
  Ηλικία : 34

  Η σημερινή εικόνα στα πολιτικά δρώμενα του Ωρωπού...

  Δημοσίευση  Admin Την / Το Παρ Απρ 24, 2009 8:58 pm  Μεγάλη κινητικότητα στα πολιτικά δρώμενα του Ωρωπού. Προβλέπεται πως έρχεται ένα «θερμό» καλοκαίρι, που θα αντικατασταθεί από ένα φθινόπωρο-χειμώνα με πολλές… πολιτικές «κλιματικές» αλλαγές!
  Τη στιγμή αυτή, οι βολιδοσκοπήσεις στις προθέσεις σημαντικών προσώπων των κοινών, είναι σε έξαρση. Η πρώτη όμως ξεκάθαρη τοποθέτηση, μετά απ’ αυτή ένα χρόνο πριν του Γιάννη Γιαννά(1) με την προσχώρησή του στην ομάδα του Γιάννη Οικονομάκου(2), την έκανε ο Ανδρέας Μπαλόκας(3) που τον ακολούθησε. Από εκεί και πέρα ό,τι ακούγεται και λέγεται, είναι υποθέσεις και αρκετά… φαντασίες!
  Τα πρόσωπα που παίζουν σ’ αυτές, είναι αρκετά και τα περισσότερα μέσα από τη «δεξαμενή» της ομάδας Σπύρου Μέξη(4), που απ’ τη στιγμή που ο π. Δήμαρχος δεν φροντίζει να τα καλύψει πολιτικά, είναι λογικό να είναι πολύ επιθυμητοί στόχοι. Ήδη ο Γιάννης Κουρούπης(5), έχει τονίσει προς όλες τις κατευθύνσεις, την στήριξή του στον γιατρό Γιάννη Οικονομάκο, αλλά δεν έχει ξεκαθαρίσει αν θα είναι και στο ψηφοδέλτιό του. Ο Αντώνης Ράπτης(6) φαίνεται πως τον ακολουθεί, αλλά και αυτός δεν έχει με τη σειρά του τοποθετηθεί επί του ψηφοδελτίου. Η όποια τοποθέτησή του πάντως, θα είναι πολύ σημαντική για τις εξελίξεις στις υποψηφιότητες.
  Φήμες ακούγονται και για Συνδυασμό της Νομαρχιακής Συμβούλου Πόπης Μετοχιάτη και τη συνεργασία της με τον Βαγγέλη Ηλιάσκο(7). Εδώ όμως υπάρχουν αντικρουόμενες πληροφορίες, που μπερδεύουν την οποιαδήποτε εικόνα πάει να σχηματιστεί.
  Καθαρός, ξεκάθαρος ήταν απ΄ την αρχή της ανεξαρτητοποίησής του ο Αλέκος Καρύδας(8. Προχώρησε σε δημιουργία Συνδυασμού και θα είναι ευχής έργο να τον ολοκληρώσει, να τον «κατεβάσει» στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές και να αποδείξει έτσι, πως δικαίωμα στο τιμόνι του Ωρωπού δεν έχουν μόνο όσοι φέρουν διαπιστευτήρια πολιτικής «κληρονομιάς»!
  Τα τρία όμως μεγάλα ζητούμενα στα πολιτικά του Ωρωπού, είναι το τί σκέπτονται να κάνουν, ο νυν Δήμαρχος Γιώργος Γαβριήλ(9), ο πρώην Σπύρος Μέξης και ο επί τετραετία πρώτος Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργος Γιασημάκης(10). Πολλά θα συμβούν μετά τις οριστικές αποφάσεις τους. Και οι τρεις έχουν τη δυνατότητα να αλλάξουν τα περισσότερα από τα σχεδιαζόμενα, εκτός φυσικά απ’ ό,τι έχει δρομολογήσει ο Γιάννης Οικονομάκος, ο οποίος αυτή τη στιγμή και πολύ πιθανόν μέχρι την κάλπη… είναι το «φαβορί» για την τελική νίκη.
  Ο νυν Δήμαρχος έχει τον δικό του τρόπο να κερδίζει δύσκολες μάχες, γιατί πολύ δύσκολη θα του είναι μετά τη διαδρομή που κάνει -μέχρι σήμερα τουλάχιστον- η Δημοτική του Αρχή. Έχει όμως λύσεις εφικτές. Ο πρώην Σπύρος Μέξης, παρ’ όλη την αδρανοποίησή του, με αποτέλεσμα και την απομάκρυνσή του από τα πολιτικά δρώμενα, εξακολουθεί να έχει πολλούς και δυνατούς φίλους που πιστεύουν τις ικανότητές του και η τυχόν απόφασή του να «κατέβει» στην αναμέτρηση, είναι πιθανόν να ακυρώσει αρκετές «συμμαχίες» και προσχωρήσεις! Τέλος, ο π. Πρόεδρος όμως Γιώργος Γιασημάκης, που από την πρώτη ημέρα της ήττας του Συνδυασμού του, πολλοί τον ήθελαν ως φυσική συνέχεια μιας πολύ δυνατής ομάδας, τηρεί "σιγή ιχθύος", με όλες τις πιθανότητες ανοιχτές.
  Αυτή λοιπόν είναι σήμερα η εικόνα των όσων παίζονται στα κοινά του Ωρωπού, που σημαντικό ρόλο θα παίξουν επί πλέον και οι θέσεις Στέφανου Δάβρη(11) και Τζούλης Κούτσουρη(12), ανάλογα με πως θα πορευτεί ο αρχηγός τους Γιώργος Γαβριήλ.

   Η τρέχουσα ημερομηνία/ώρα είναι Παρ Δεκ 14, 2018 11:37 pm