ΜΗΝΙΑΙΑ ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΩΡΩΠΟΥ & ΒΟΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ


  Εγκρίθηκε από τη Μητρόπολη η δημιουργία Πνευματικού Κέντρου στη Ζωφριά

  Μοιραστείτε
  avatar
  Admin
  Admin

  Αριθμός μηνυμάτων : 114
  Ημερομηνία εγγραφής : 22/03/2009
  Ηλικία : 34

  Εγκρίθηκε από τη Μητρόπολη η δημιουργία Πνευματικού Κέντρου στη Ζωφριά

  Δημοσίευση  Admin Την / Το Τρι Απρ 28, 2009 6:49 am  Η ευχάριστη είδηση πως η Μητρόπολη Αττικής έδωσε το πράσινο φως για την δημιουργία Πνευματικού Κέντρου στην ενορία του Αγίου Γεωργίου της Ζωφριάς, σηματοδότησε τις φετινές εορταστικές εκδηλώσεις που συνδιοργανώθηκαν προς τιμήν του Αγίου από το Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου και τον Πολιτιστικό – Εξωραϊστικό Σύλλογο της Ζωφριάς. Την είδηση ανακοίνωσε αμέσως μετά τη λιτάνευση της εικόνας, ο εφημέριος του Ιερού Ναού πατέρας Παναγιώτης Πανάγος, ο οποίος ευχαρίστησε θερμά την Δημοτική Αρχή για την στήριξή που παρέχει, σε αυτή την προσπάθεια.
  Σε ότι αφορά στις εορταστικές εκδηλώσεις, την παραμονή του Αγίου Γεωργίου, (Τετάρτη 22 Απριλίου) τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, μετ’ Αρτοκλασίας. Στη συνέχεια η Πρόεδρος του Συλλόγου της Ζωφριάς Ευαγγελία Κωβαίου, απηύθυνε ένα σύντομο χαιρετισμό και είπε δύο λόγια για το έργο και τη δράση του συλλόγου, ενώ ακολούθησε το πολιτιστικό πρόγραμμα που περιλάμβανε παραδοσιακούς χορούς. Στην εξέδρα που είχε στηθεί στο προαύλιο του Ιερού Ναού, ανέβηκαν τα παιδιά των χορευτικών τμημάτων του Συλλόγου Κρητών «Η Μεγαλόνησος» και της Σχολής Παραδοσιακών χορών του Πολιτιστικού Κέντρου, που έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και χειροκροτήθηκαν θερμά.
  Το πρωί της επόμενης μέρας, ανήμερα της γιορτής του Αγίου, τελέστηκε η Θεία Λειτουργία και το ίδιο απόγευμα πραγματοποιήθηκε η Περιφορά της εικόνας με μπροστάρη τη Φιλαρμονική του Δήμου και συνοδεία πλήθους πιστών και επισήμων. Το παρών έδωσαν ο Δήμαρχος, εκπρόσωποι του Κοινοβουλίου και της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης , Αντιδήμαρχοι, Πρόεδροι των Νομικών Προσώπων του Δήμου, εκπρόσωποι των Δημοτικών Παρατάξεων, πολλά μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, εκπρόσωποι Μαζικών Φορέων του Δήμου και πολύς κόσμος.

   Η τρέχουσα ημερομηνία/ώρα είναι Παρ Δεκ 14, 2018 11:37 pm