ΜΗΝΙΑΙΑ ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΩΡΩΠΟΥ & ΒΟΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ


  Προτασεις ακούει... το Υπουργείο Παιδείας

  Μοιραστείτε
  avatar
  Admin
  Admin

  Αριθμός μηνυμάτων : 114
  Ημερομηνία εγγραφής : 22/03/2009
  Ηλικία : 34

  Προτασεις ακούει... το Υπουργείο Παιδείας

  Δημοσίευση  Admin Την / Το Παρ Μάης 01, 2009 4:33 pm

  Στον «αέρα» βρίσκεται, με πρωτοβουλία του υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Άρη Σπηλιωτόπουλου, το νέο μπλογκ www.meafora.gr και www.meafora.com το οποίο έρχεται να συμβάλλει στον πολύπλευρο διάλογο που έχει ξεκινήσει για την Παιδεία και δίνει στους μαθητές, τους εκπαι-δευτικούς και σε όλη την κοινωνία την δυνατότητα να εκφράσουν τις απόψεις, τους προβληματισμούς και τις προτάσεις τους. Στο πλαίσιο της κοινοποίησης αυτής της πρωτοβουλίας, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων θα αποστείλει εγκύκλιο σε όλα τα σχολεία της χώρας προκειμένου τόσο οι μαθητές όσο και οι εκπαιδευτικοί να γνωρίσουν το νέο μπλογκ και να το ενισχύσουν με τις απόψεις τους.
  Ο υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Άρης Σπηλιωτόπουλος, αναφορικά με τη δημιουργία του μπλογκ, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
  «Με χαρά ανακοινώνω ότι το νέο μπλογκ www.meafora.gr και www.meafora.com λειτουργεί, πραγματοποιώντας τη δέσμευσή μας να ανοίξουμε το διάλογο στο Διαδίκτυο, το μόνο μέσο άμεσης Δημοκρατίας που μπορεί να έχει απεριόριστο εύρος επικοινωνίας. Στο μπλογκ αυτό μπορούν όλοι να εκφράζουν τις απόψεις τους –το ίδιο θα κάνω και εγώ προσωπικά– ανοίγοντας το διάλογο σε όλη την κοινωνία. Γιατί η Παιδεία μας αφορά όλους.
  Ο χώρος της Παιδείας έχει ανάγκη από την καλλιέργεια μιας κουλτούρας, διαλόγου και συνεννόησης. Σήμερα, οι προκαταλήψεις έχουν μπει στο περιθώριο. Και αυτό είναι πολύ θετικό.
  Σε ζητήματα παιδείας, κάθε συγκεκριμένη θετική πρωτοβουλία και άποψη, έστω και μικρή, μπορεί να αποτελέσει ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση. Δεν υπάρχουν μικρά ή αμελητέα κέρδη στη περίπτωση της παιδείας. Σας καλώ, λοιπόν, όλους να ανταποκριθούμε σε αυτόν τον υψηλό στόχο, μέσα από αυτό το blog, γιατί δεν έχουμε την πολυτέλεια να αφήσουμε καμία άποψη στο περιθώριο. Η Παιδεία με αφορά και μας αφορά όλους μας.»

   Η τρέχουσα ημερομηνία/ώρα είναι Σαβ Ιαν 19, 2019 4:56 am