ΜΗΝΙΑΙΑ ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΩΡΩΠΟΥ & ΒΟΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ


  Σε ετοιμότητα η Πυροσβεστική Υπηρεσία Νέας Μάκρης

  Μοιραστείτε
  avatar
  Admin
  Admin

  Αριθμός μηνυμάτων : 114
  Ημερομηνία εγγραφής : 22/03/2009
  Ηλικία : 34

  Σε ετοιμότητα η Πυροσβεστική Υπηρεσία Νέας Μάκρης

  Δημοσίευση  Admin Την / Το Παρ Μάης 01, 2009 4:46 pm

  Σε πλήρη ετοιμότητα για την αντιμετώπιση ενδεχόμενων πυρκαγιών στο πλαίσιο του σχεδίου Αντιμετώπισης Δασικών Πυρκαγιών Αντιπυρικής Περιόδου 2009 που ξεκινά την Πρωτομαγιά, έχει τεθεί ή Πυρ/κη Υπηρεσία Νέας Μάκρης, προκειμένου να απομακρυνθεί ο εφιάλτης της πύρινης λαίλαπας που αφανίζει στο πέρασμα της πολύτιμη χλωρίδα και πανίδα...
  Η Περ/κη Διοίκηση Π.Υ. Αττικής έχει εκπονήσει Σχέδιο Δράσης Αντιμετώπισης Δασικών Πυρκαγιών στο οποίο περιλαμβάνει Σχέδια έκτακτης ανάγκης σε επικίνδυνες και ευπαθείς περιοχές (κατασκηνώσεις Άγιου Ανδρέα, Δάσος Σχοινιά, Νέο Βουτζά), διασπορά Περιπολικών πυρ/κων οχημάτων καλύπτοντας την περιοχή επιχειρησιακής ευθύνης της Υπηρεσίας της (από το Δήμο Ραφήνας έως κοινότητα Βαρνάβα).
  Ήδη έχει προηγηθεί η καταγραφή των ειδικών προβλημάτων σε όλους τους Δήμους και κοινότητες της περιοχής επιχειρησιακής της ευθύνης της. Επίσης έχουν καταγραφεί όλοι οι Πυρ/κοι κρουνοί και έχουν ελεγχθεί οι αγροτοδασικοί δρόμοι της περιοχής με προτάσεις προς τα κατά τόπους Δασαρχεία, Δήμους και Κοινότητες για την βελτίωση τους, για την εύκολη πρόσβαση και εξυπηρέτηση των Πυρ/κων οχημάτων.
  Έχουν ελεγχθεί και έχουν γεμίσει όλες οι υδατοδεξαμενές προκειμένου να χρησιμοποιηθούν από Π/Ο και Ε/Π σε περίπτωση ανάγκης.
  Από 1η Απριλίου έχουν προσληφθεί 45 Εποχικοί υπάλληλοι οι οποίοι θα ενισχύσουν τις μόνιμες τοπικές Πυρ/κες δυνάμεις και μέχρι την έναρξη της Αντιπυρικής περιόδου παρακολουθούν Μόνιμοι και Εποχικοί σειρά εκπαιδευτικών προγραμμάτων από Αξιωματικούς της Π.Υ. Νέας Μάκρης προκειμένου να βελτιώσουν την επαγγελματική τους κατάρτιση στην αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών.
  Η Περ/κη Διοίκηση Αττικής θα ενισχύσει την Π.Υ. Νέας Μάκρης με νέους πυροσβέστες (οδηγούς και μάχιμους) προκειμένου να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της αντιπυρικής περιόδου.
  Για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών, έχουν συσταθεί από τους Δήμους και της Κοινότητες (Σ.Τ.Ο.) σε συνεργασία με την τοπική Πυρ/κη Υπηρεσία.

   Η τρέχουσα ημερομηνία/ώρα είναι Σαβ Δεκ 15, 2018 12:24 am