ΜΗΝΙΑΙΑ ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΩΡΩΠΟΥ & ΒΟΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ


  Νέος δημοτικός Συνδυασμός: "ΩΡΩΠΟΣ πόλη του μέλλοντος"

  Μοιραστείτε
  avatar
  Admin
  Admin

  Αριθμός μηνυμάτων : 114
  Ημερομηνία εγγραφής : 22/03/2009
  Ηλικία : 34

  Νέος δημοτικός Συνδυασμός: "ΩΡΩΠΟΣ πόλη του μέλλοντος"

  Δημοσίευση  Admin Την / Το Τρι Μάης 26, 2009 8:46 am  ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ

  Αγαπητοί συμπολίτες,
  με μια πρωτοβουλία απλών πολιτών, που αγαπούν την αξιοπρεπή ζωή, που σκέπτονται πολιτικά και διψούν για δικαιοσύνη σε κάθε προσπάθεια καταξίωσης στον κοινωνικό και οικονομικό στίβο, ανακοινώνουμε σήμερα την ίδρυση της κίνησης πολιτών «Ωρωπός – Πόλη του Μέλλοντος».
  Συγκροτήσαμε την «Πόλη του Μέλλοντος» ορμώμενοι από την πεποίθησή μας ότι μας αξίζει μια καλύτερη πόλη, μια πόλη στην οποία θα χαίρεται να ζει κανείς, μια πόλη με εμπεδωμένους κανόνες συμβίωσης, με οικονομική ανάπτυξη, με προστατευμένο περιβάλλον, με αναβαθμισμένη ποιότητα ζωής, με υψηλής ποιότητας υπηρεσίες.
  Ήρθε η ώρα να γίνει κάτι καινούριο.
  Ο Ωρωπός σήμερα, παρά την προνομιακή γεωγραφική του θέση και παρά την ελπιδοφόρα δημιουργία του Δήμου πριν δύο τετραετίες, βρίσκεται σε κατάσταση επικίνδυνης στασιμότητας. H πολύπλευρη κρίση που διαπερνά όλες τις πτυχές της ζωής της πόλης φέρει τη σφραγίδα και των δύο τελευταίων δημαρχιακών αρχών.
  Το πολιτικό κατεστημένο του Δήμου βρίσκεται σε πλήρη αναντιστοιχία με την επιτακτική ανάγκη για ριζική αλλαγή της πόλης μας. Με ακατανόητες διαδικασίες, πολλές φορές χωρίς ενημέρωση και με βασικό στόχο να υποβαθμισθεί ο πολιτικός αντίπαλος αντί να επιτευχθεί συνεργασία για τη λύση κοινών προβλημάτων, οι πολιτικοί του κατεστημένου έχουν αποτύχει στο ρόλο τους ως ταγοί της κοινωνίας οι οποίοι πρέπει να προωθούν καινοτόμες προοδευτικές λύσεις, ενημερώνοντας ταυτόχρονα τους πολίτες.
  Είναι όμως αυτή η κατάσταση μη αναστρέψιμη και το μέλλον ζοφερό;
  Εμείς θεωρούμε πως όχι!
  Όλοι θεωρούν, πλέον, ότι η κατάσταση πρέπει να αλλάξει. Ακόμα και εκείνοι που στο παρελθόν υποστήριξαν το πολιτικό κατεστημένο, είτε από έλλειψη αξιόπιστης εναλλακτικής λύσης, είτε από απλά ανθρώπινα κίνητρα που συνήθως αναπτύσσονται σε κάθε τοπική κοινωνία. Χρειαζόμαστε μια αλλαγή που να στηρίζεται σε νέους ανθρώπους, σε νέες ιδέες, αλλά κυρίως σε νέες νοοτροπίες και αντιλήψεις, που δε θα αντιμετωπίζουν τους πολίτες σαν «κουκιά» επιρροής ψηφοθηρικών σκοπιμοτήτων ή πελατειακών σχέσεων.
  Στα πρότυπα των ευρωπαϊκών πόλεων, η κίνηση πολιτών «Ωρωπός-Πόλη του Μέλλοντος» θα προτείνει για τον Ωρωπό στρατηγικές κινήσεις που θα ολοκληρώσουν λειτουργικά τη δομή του έτσι ώστε να αφηγηθεί τη δική του μοναδική ιστορία και να ενισχύσει το μύθο του, την ταυτότητά του, τη φήμη του , το προφίλ του , τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα.
  Η «Πόλη του Μέλλοντος» συγκροτήθηκε από ενεργούς πολίτες που προέρχονται από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους και οι οποίοι δεσμεύονται:
  - να δημιουργήσουν ένα νέο ευρύ πολιτικό κίνημα που θα εκφράσει το ώριμο αίτημα της τοπικής κοινωνίας για σημαντικές και άμεσες αλλαγές στο σύνολο της πολιτικής και κοινωνικής ζωής, εκλέγοντας με απόλυτα δημοκρατικές διαδικασίες τον επικεφαλής της κίνησης στο άμεσο μέλλον.
  - να καταθέσουν το προσεχές χρονικό διάστημα αναλυτικό Πολιτικό Πρόγραμμα με συγκεκριμένες προτάσεις για τον Ωρωπό.
  - να θέσουν σε προτεραιότητα τα αιτήματα για εκσυγχρονισμό, αισθητή βελτίωση της καθημερινότητας, δημιουργίας ταυτότητας και αναδόμησης της πόλης σύμφωνα με το πώς οι συμπολίτες μας χτίζουν τις ζωές τους, δημιουργούν το περιβάλλον τους, επικοινωνούν, δουλεύουν, παίζουν.
  - να θέσουν την πολιτική αυτή πρόταση ευθύνης στην κρίση του εκλογικού σώματος απευθυνόμενοι στο σύνολο των πολιτών οι οποίοι θλίβονται με τη σημερινή μίζερη πραγματικότητα.
  - να αξιοποιήσουν όλες τις υφιστάμενες υγιείς πολιτικές δυνάμεις, με κριτήρια επιλογής την αποδεδειγμένη ικανότητά τους, την ανιδιοτέλεια και τη διάθεση προσφοράς τους και όχι το βαθμό άσκησης επιρροής τους.
  [/left]
  Φίλες και φίλοι,
  Η κίνηση πολιτών «Ωρωπός-Πόλη του Μέλλοντος» θα λάβει μέρος στις επόμενες Δημοτικές Εκλογές. Δεν πρόκειται για ματαιοδοξία να «μετρήσουμε» τις δυνάμεις μας, ούτε για υπερφίαλη αισιοδοξία ότι αύριο θα κληθούμε να «σώσουμε» τον τόπο . Αλλά πρόκειται περισσότερο για ανάληψη των ευθυνών που μας αναλογούν ως πολίτες.
  Θα αγωνιστούμε με μοναδικό όπλο τις ιδέες μας. Χωρίς να αιθεροβατούμε, στηριζόμαστε στην επιστημονική και επαγγελματική κατάρτιση των στελεχών μας σε ένα ευρύ φάσμα χώρων και δραστηριοτήτων. Διαθέτουμε τεχνογνωσία, πολιτικό λόγο και προτάσεις που θα φέρουν δυναμισμό και καινοτομία στην πόλη μας για να πάρει την περίοπτη θέση που της αξίζει.
  Σας καλούμε να συμπαραταχθείτε μαζί μας.
  Η ιδρυτική ομάδα:
  Βασιλόπουλος Γεράσιμος, Εμπορικός Διευθυντής.
  Βογιάκης Θεόδωρος, Προγραμματιστής-Αναλυτής Η/Υ.
  Καραγιάννης Βασίλειος, Κτηματομεσίτης.
  Μπότσιος Γεώργιος, Προγραμματιστής-Αναλυτής Η/Υ.
  Παπαδόπουλος Στέφανος, Επιχειρηματίας.
  Πίτλιγγερ Φρειδερίκος, Τηλεσκηνοθέτης.
  Σαφαρής Αριστείδης, Δικηγόρος.
  Σταύρου Δημήτριος, Εκπαιδευτικός.
  Χατζηνικήτας Μιχαήλ, Επιχειρηματίας.

   Η τρέχουσα ημερομηνία/ώρα είναι Σαβ Ιαν 19, 2019 4:06 am