ΜΗΝΙΑΙΑ ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΩΡΩΠΟΥ & ΒΟΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ


  ΣΟΚ στην παραλία!

  Μοιραστείτε
  avatar
  Admin
  Admin

  Αριθμός μηνυμάτων : 114
  Ημερομηνία εγγραφής : 22/03/2009
  Ηλικία : 34

  ΣΟΚ στην παραλία!

  Δημοσίευση  Admin Την / Το Τετ Μάης 27, 2009 8:32 pm  ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ Η ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ

  Πρέπει κάποιοι να καταλάβουν, πως ο Ωρωπός δεν είναι σάκος του μποξ ή αντιψυχονευρωτικό μπαλάκι στο χέρι του καθένα. Ο Ωρωπός απαιτεί σεβασμό απ’ όλους όσους, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, έχουν τη δυνατότητα να διαμορφώνουν και την εικόνα του και την τύχη του. Σ’ αυτήν την εικόνα και την τύχη, παίζονται τα πάντα που αφορούν μια αξιοπρεπή διαβίωση για τους πολίτες του, η οποία διαμορφώνει φυσικά και το μέλλον του.
  Δυστυχώς όμως, παρατηρούνται ολοένα και περισσότερα φαινόμενα που δικαίως προβληματίζουν,όταν έρχονται μάλιστα να προστεθούν στα ήδη υπάρχοντα, όπως π.χ. στη χρόνια ρύπανση από τον Ασωπό και στον ωχαδερφισμό -ευτυχώς λιγοστών- όσων έχουν συνδέσει την αποχέτευσή τους με αγωγούς όμβριων με ό,τι αυτό σημαίνει.
  Νέο φαινόμενο λοιπόν είναι να βάφονται πλοία στο λιμάνι του με άδεια του… Λιμενάρχη και με «τυφλό» το Λιμενικό Ταμείο!
  Νέο φαινόμενο είναι να προσκρούουν πλοία και να καταστρέφουν προβλήτες και να μην ασχολούνται οι υπεύθυνοι…
  Νέο φαινόμενο είναι να παρουσιάζονται πίσω από πλοία... «προϊόντα» τουαλέτας 100 μέτρα από το λιμάνι… και δεν γνωρίζουμε βέβαια πόσο παλιό φαινόμενο είναι, κάποιοι επιβάτες των πλοίων να μη κόβουν εισιτήριο στα εκδοτήρια του Ωρωπού, αλλά να πληρώνουν[;] μέσα!
  Όπως νέο φαινόμενο είναι, σε μια ταλαιπωρημένη οικονομία και πόσο δε μάλλον του Ωρωπού, να στέλνονται αιτήματα από το Λιμεναρχείο προς την Κτηματική Υπηρεσία Ανατολικής Αττικής με κοινοποίηση στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, για να έλθει σε μέρες που επιζητείται η κάποια ανάκαμψη, να κάνει αυτοψία στις κατασκευές των καταστημάτων της παραλίας και να επιβάλει χοντρά πρόστιμα! [Πού πάνε αυτά;].
  Αν βέβαια θρύβουν παρανομιών και δεν συμμορφώνονται προς κάποιο κανονισμό, τότε δίκαιο το αίτημά του. Κανονισμός όμως, όπως μας διαβεβαίωσε το Λιμενικό Ταμείο, δεν υπάρχει! Ο κ. Λιμενάρχης μας είπε πως ενεργεί βάση του νόμου 2971/2001, έτσι αόριστα...
  Ένα ερώτημα όμως που ζητά απάντηση είναι: Πόσο σοβαρή είναι μια Αρχή, όταν δέχεται και πρωτοκολλεί αίτηση επιχείρησης με τοπογραφικό σχέδιο, στο οποίο αναφέρονται και τα είδη των υλικών που θα χρησιμοποιηθούν για μια επισκευή-αναβάθμιση ενός χώρου, της δίνει συγχαρητήρια για οικολογική ευαισθησία και στη συνέχεια τη διώκει; Και τι κάνει η ίδια Αρχή για όλα τα παραπάνω «φαινόμενα» που αναφέραμε, που και αυτά είναι της αρμοδιότητά της;
  Όλα αυτά είναι σοβαρά θέματα και η μόνη αρμόδια Αρχή που έχει καθήκον να τα τοποθετήσει στη σωστή τους θέση, είναι η Δημοτική. Αυτό πιστεύουμε πως θα πράξει και ήδη ο Δημοτικός Σύμβουλος Αλέκος Καρύδας έχει αναφέρει το θέμα στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο και θα ζητήσει να γίνει και έκτακτο για να παρθούν συλλογικές αποφάσεις. Εννοείται βέβαια πως θέμα για συζήτηση θα είναι και η προσπάθεια το Λιμενικό Ταμείο να γίνει Δημοτικό.

  Ο Δήμαρχος Γιώργος Γαβριήλ δήλωσε στη «Μ» για το θέμα: «Θα προασπίσουμε το δίκαιο αίτημα των καταστημάτων της παραλίας, να μπορέσουν να δουλέψουν. Είναι κάτι που το έχουμε ανάγκη όλοι μας και ιδιαίτερα το συμφέρον της πόλης μας. Είναι άνθρωποι ευσυνείδητοι και σε καμιά περίπτωση δε δηλώνουν άρνηση στην προστασία του περιβάλλοντος χώρου. Απορώ πως δημιουργήθηκε πρόβλημα εκεί που δεν υπάρχει. Πάντως να είναι βέβαιοι, πως η Δημοτική Αρχή θα είναι στο πλευρό τους. Το θέμα θα εξεταστεί με την πρέπουσα σοβαρότητα και επιπλέον κάποιοι πρέπει να καταλάβουν, πως διαρχία δεν θα επιτρέψουμε στον Ωρωπό. Η Αρχή είναι μια και εκλεγμένη από τους κατοίκους του».


  Απόλυτος ο Αλέκος Καρύδας...

  *ΑΛΕΚΟΣ ΚΑΡΥΔΑΣ: «Με τη δυσμενή εικόνα που υπάρχει σήμερα για τον Ωρωπό, εμφανίστηκε κι ένα επιπρόσθετο πρόβλημα που έχει σχέση με τις απειλές για μηνύσεις από το Λιμεναρχείο για τις ξύλινες κατασκευές των καταστημάτων της παραλίας που προβλέπουν, κατά τον κ. Λιμενάρχη, μεγάλα πρόστιμα! Είναι αδύνατον, οι επαγγελματίες μέσα σε αυτό το κλίμα της αβεβαιότητας που κυριαρχεί και σε μια τόσο σύντομη θερινή περίοδο, να αντέξουν τόσες πιέσεις από παντού. Θα ήθελα να έλθουν στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου και ο Λιμενάρχης, μαζί και ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου να δούμε τι γίνεται...».
  Στο αίτημα αυτό του Αλέκου Καρύδα, η θέση του Δημάρχου Γιώργου Γαβριήλ ήταν, πως με τις Αρχές αυτές δεν μπορείς να βρεις άκρη. «Δεν έρχονται» είπε «αλλά θα το προσπαθήσω» συμπλήρωσε.
  Η μετριοπαθής αυτή άποψη του Δημάρχου, ήταν αιτία έκρηξης του Αλέκου Καρύδα, ο οποίος είπε:
  «Η κατάσταση στο Λιμάνι είναι ανεξέλεγκτη! Δεν υπάρχει καμιά εξουσία. Ο Δήμαρχος είναι η Αρχή του τόπου. Αμφισβητείτε κύριε Δήμαρχε την ηγετική σας θέση στον τόπο μας. Το Λιμεναρχείο και το Λιμενικό Ταμείο είναι φορείς επιβλέποντες και μόνο. Όταν κατεβαίνει ο κ. Λιμενάρχης και μοιράζει κλήσεις και το Λιμενικό Ταμείο δεν διαθέτει Κανονισμό και δεν λαμβάνουμε υπ’ όψη μας τους επαγγελματίες, ώστε να καλέσουμε εδώ να μας εξηγήσουν… Εμένα δε μου αρέσει οποιαδήποτε Αρχή εδώ στον Ωρωπό να κάνει ό,τι γουστάρει»!
  Στη συνέχεια ο κ. Καρύδας εκνευρισμένος αποχώρησε από το Δημοτικό Συμβούλιο και δήλωσε στη «Μ»: «Δικαιώματα δεν έχουν μόνο τα αφεντικά της θάλασσας και ξέρουν πολύ καλά όσοι τους τα υπέρ-αναγνωρίζουν τί εννοώ. Oι ίδιοι άνθρωποι οφείλουν να σεβαστούν την προσπάθεια που κάνουν οι επαγγελματίες του Ωρωπού να επιβιώσουν και είναι ανεπίτρεπτο να μην αντιλαμβάνονται τη δύσκολη θέση που βρίσκονται σήμερα».

   Η τρέχουσα ημερομηνία/ώρα είναι Σαβ Δεκ 15, 2018 12:29 am