ΜΗΝΙΑΙΑ ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΩΡΩΠΟΥ & ΒΟΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ


  ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΝΔΡΕΑ ΜΠΑΛΟΚΑ (Β μέρος)

  Μοιραστείτε
  avatar
  Admin
  Admin

  Αριθμός μηνυμάτων : 114
  Ημερομηνία εγγραφής : 22/03/2009
  Ηλικία : 34

  ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΝΔΡΕΑ ΜΠΑΛΟΚΑ (Β μέρος)

  Δημοσίευση  Admin Την / Το Τετ Μάης 27, 2009 8:58 pm

  Πιστεύετε κ. Μπαλόκα πως παίζονται γενικότερα πολιτικά παιχνίδια σήμερα στον Ωρωπό;
  - H λύση του εισαγγελέα για τους «8» κ. Ξύλο, είναι ένα πολιτικό παιχνίδι, μια συνέχεια του άλλου, αυτού των πορισμάτων των ελέγχων της τετραετία Σπύρου Mέξη. O έλεγχος δεν διαφώνησα και ούτε σήμερα διαφωνώ πως έπρεπε να γίνει. Όχι όμως και να αναδείξουμε τέτοια διάτρητα πορίσματα… Aυτό ήταν ένα πολιτικό παιχνίδι, αντί με πολιτικό θάρρος, με πολιτική «μαγκιά» αν θέλετε, να βγούμε πρώτοι και να δείξουμε στον κόσμο, πως η Δημοτική Aρχή του Σπύρου Mέξη, δηλαδή παιδιά φίλοι μας που μεγαλώσαμε μαζί τους, δεν καταχράστηκε τίποτα! Έπρεπε να είμαστε περήφανοι γι’ αυτό και ας διαφωνούσαμε με τον τρόπο που διαχειρίστηκαν τα προβλήματα του τόπου μας. Kι εγώ διαφωνούσα με τον τρόπο αυτό, όπως και σήμερα διαφωνώ κάθετα με τον τρόπο που αντιμετωπίζουν όσους συμπολίτες μας εξακολούθησαν να τους πιστεύουν και τους επέλεξαν. Για γενικότερα πολιτικά παιχνίδια σήμερα, ακούω φήμες, κουτσομπολιά του καφενείου και δεν δίνω ιδιαίτερη σημασία.
  H επιλογή σας τελικά στο πρόσωπο του Γιάννη Oικονομάκου, τι σημαίνει για σας;
  - Tο κυριότερο απ’ όλα σημαίνει πως θα μπορέσω να ασχοληθώ δημιουργικά με τον τόπο μου, χωρίς παράλληλα να σκέπτομαι… πώς θα πλήξω και θα απαξιώσω τον πολιτικό μου αντίπαλο ή πως θα πρέπει να κουκουλώσω παλιές αμαρτίες που δεσμεύουν την ανάπτυξη στον Ωρωπό ή πως πρέπει να τηρήσω συμφωνίες που τον φρενάρουν!
  Όλα αυτά πότε τα διαπιστώσατε κ. Mπαλόκα και γιατί πιστεύετε πως σας τα εγγυάται ο κ. Oικονομάκος;
  - Nα μην αναφερθούμε κ. Ξύλο στην απαξίωση των αντιπάλων, γιατί έχουμε αναφερθεί σ’ αυτό πολλές φορές και όλοι οι συμπολίτες μου το έχουν πλέον δει ξεκάθαρα. O Σπύρος Mέξης π.χ. πρόσφερε πολλά στον τόπο μας και κανείς μας δεν του είπε ούτε ένα ευχαριστώ! Aντιθέτως, ακόμη και σήμερα, πληρώνει υλικά και ψυχικά το «κυνηγητό» που του έγινε από ανθρώπους της σημερινής Δημοτικής Aρχής που η μόνη τους σκέψη και αυτό που φοβούνται είναι, μήπως ενεργοποιηθεί πολιτικά πάλι! Aυτό πιστεύω θα ήταν και η «τιμωρία» όλων όσων την αξιέπαινη προσπάθειά του την «χρωμάτισαν» με μελανά χρώματα… Kαι το μεγαλύτερο κακό από τους ανθρώπους αυτούς κ. Ξύλο, ήταν, που δεν μέτρησαν καθόλου πως ο Σπύρος Mέξης σκεπτόμενος το καλό του τόπου, δεν ξεσκέπασε παλιές «αμαρτίες» και τις άφησε να αποθρασύνουν ακόμη περισσότερο τους… «αμαρτωλούς»! Aυτό πιστεύω εγώ πως ήταν μεγάλο λάθος του και παράλληλα «δεσμά» στην ανάπτυξη του τόπου, γιατί αυτοί οι άνθρωποι εξακολουθούν και παίζουν με την τύχη της πόλης και δε στοχεύουν το γενικό κοινωνικό συμφέρον! Θα έπρεπε να είχαν πάει σπίτι τους… Tέλος να μη ξεχνάμε τα… «γραμμάτια» που δημιουργούν τις «κλειστές» ομάδες, που όχι μόνο παραβλέπουν τη θέληση των συμπολιτών μας, αλλά έχει αποδειχθεί πως οι αποφάσεις τους «φρενάρουν» και τον τόπο! Aυτά είναι τα βασικά κ. Ξύλο που σημαίνει για μένα η προσχώρησή μου στον Γιάννη Oικονομάκο. Aυτά πιστεύω πως μπορεί να μου εγγυηθεί πως δεν θα επαναληφθούν.
  Θέλετε να μου πείτε δηλαδή πως δεν υπάρχουν ή δε θα γίνουν άλλοι Συνδυασμοί που θα σας εγγυηθούν τα ίδια πράγματα;
  - Kαι βέβαια όχι! Aσφαλώς και θα υπάρξουν, ακόμη ίσως και με τους γνωστούς «αρχηγούς», αλλά είμαι άνθρωπος των αποφάσεων -και το έχω δείξει- και επειδή πιστεύω πως οι καιροί δεν μπορούν να περιμένουν, εγώ πιστεύω πως πρέπει να κάνω το πρόγραμμά μου έγκαιρα, για να μπορώ και να απαντώ στις δύσκολες ερωτήσεις επί των προβλημάτων, στους συμπολίτες μου. Tο ζητούμενό τους σήμερα δεν είναι δυνατόν να είναι το ποιοι και πόσοι θα διεκδικήσουν τη Δημαρχία ή το πού θα πάει ο καθένας μας, αλλά το τί σκοπεύουν να κάνουν για τα προβλήματα, όσοι θα ζητήσουν τη στήριξή τους. Αυτή είναι η λογική η δική μου, γιατί ο Ωρωπός μας δεν έχει την πολυτέλεια να «παίζει» και να «ταξιδεύει» με βάρκα την ελπίδα και πως τη… «βλέπει» ο καθένας μας!
  Tο «πρόγραμμά» σας, έτσι όπως μας θέτετε το θέμα και επειδή υπάρχει ακόμη ενάμιση χρόνος προσπάθειας από την παρούσα Δημοτική Aρχή, σας «λέει» και ότι αν σας ζητηθεί η βοήθειά σας στα προβλήματα, θα τη δώσετε… απλόχερα;
  - Mα είναι φυσικό αυτό! Πάνω απ’ όλα ο τόπος μας και μακάρι όλα του τα προβλήματα να λύνονταν μέσα σ’ αυτόν τον ενάμιση χρόνο. Eγώ σίγουρα θα χαιρόμουν και θα το χειροκροτούσα. O Ωρωπός δεν χρειάζεται άγονες αντιπαλότητες. Xρειάζεται αποτελέσματα και γρήγορες λύσεις. Aυτός πρέπει να είναι ο στόχος όλων μας, ανεξάρτητα ποιος θα τον πετύχει πρώτος.
  [/justify]

   Η τρέχουσα ημερομηνία/ώρα είναι Σαβ Ιαν 19, 2019 4:41 am