ΜΗΝΙΑΙΑ ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΩΡΩΠΟΥ & ΒΟΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ


  ΓΙΑΝΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΟΣ: Οι μεγάλες ανακαλύψεις του Δήμου Ωρωπίων!

  Μοιραστείτε
  avatar
  Admin
  Admin

  Αριθμός μηνυμάτων : 114
  Ημερομηνία εγγραφής : 22/03/2009
  Ηλικία : 34

  ΓΙΑΝΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΟΣ: Οι μεγάλες ανακαλύψεις του Δήμου Ωρωπίων!

  Δημοσίευση  Admin Την / Το Τετ Μάης 27, 2009 9:03 pm  Του Γιάννη Οικονομάκου

  Η επιπολαιότητα και η ελαφρότητα της σημερινής Δημοτικής Αρχής σε όλα τα μεγάλα προβλήματα του τόπου μας, άρχισε πλέον όχι μόνο να φαίνεται, από τον τρόπο που διαχειρίζεται δυόμισι χρόνια τώρα την τύχη του Ωρωπού μας, αλλά και να προκαλεί την οργή των συμπολιτών μας.
  Kανείς και τίποτε δεν μπορεί να αναστρέψει μια πορεία αποκαλύψεων, όσες δικαιολογίες και αναθέματα χρησιμοποιούν, όσα «κροκοδείλια» δάκρυα και αν βγάζουν για την σημερινή κατάντια του Δήμου μας.
  Mια πραγματικότητα καθόλου μαγική, αλλά πέρα για πέρα αληθινή!
  Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο που πέρασε, η εικόνα αυτή ήρθε για να επιβεβαιώσει περίτρανα, όλους μας τους φόβους και τις αγωνίες για ό,τι μας περιμένει στην εξέλιξη όλων των σοβαρών θεμάτων και κυρίως αυτό του νερού.
  Ο Δήμαρχος, με εισηγητή τον Δημοτικό Σύμβουλο Στέφανο Δάβρη, λίγο πολύ μας είπε ότι μόλις ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ τη λύση της επάρκειας νερού στην περιοχή μας… Με δύο κυκλοφορητές οι οποίοι θα μπουν έξω από τη δεξαμενή μας στο Μήλεσι, θα διπλασιαστεί περίπου η ποσότητα νερού προς Σκάλα και Νέα Παλάτια! Δηλαδή από 350m3/h θα έχουμε περίπου 600- 650 m3/h. Αλλά για να γίνει αυτό που ανακαλύψαμε μόλις τώρα, θα πρέπει το έργο να δοθεί με πρόχειρο διαγωνισμό (απ’ ευθείας ανάθεση), δηλαδή άλλο ένα 45άρι.
  Με την παροχή αυτή επομένως και λογικά με κάποιες άλλες μικροπαρεμβάσεις, θα έχουμε νερό όχι μόνο να πίνουμε, αλλά και να ποτίζουμε. Προς τί επομένως, αυτή η ταλαιπωρία δύο χρόνων περίπου τώρα κι η υποβάθμιση μιας μεγάλης περιοχής του Χαλκουτσίου, με ό,τι σημαίνει για ένα σπίτι η έλλειψη νερού.
  Προς τί ο αγώνας μας και η αγωνία μας να εξασφαλίσουμε πιστώσεις γρήγορα 1.000.000, εν συνεχεία, 10.000.000, όταν με 40.000 ευρώ μπορούσαμε να διπλασιάσουμε την παροχή νερού μας;
  Και δεν έφτανε αυτό, μας είπε ο κ. Στέφανος Δάβρης ότι μετάνιωσε για τα στοιχεία που μας έδωσε για το έργο (υποχρεωμένος από τον νόμο) με παλιά κοινοτική αντίληψη.
  Κύριε Δάβρη εμείς πιστεύουμε στην πλήρη διαφάνεια και στην ενημέρωση όλων των Δημοτικών Συμβούλων. Πιστεύουμε ότι έργο μπορεί να παραχθεί μόνο όταν λειτουργούμε στη φωτεινή πλευρά του φεγγαριού και μόνο.
  Θέλουν να πιστέψουμε βέβαια, πως η σωτήρια αυτή λύση, πέρυσι και πρόπερσι «δεν ήταν εφικτή», όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Δάβρης, χωρίς βέβαια να μας πει και το γιατί δεν ήταν εφικτή τότε και σήμερα είναι. Tο μόνο που μας είπε ήταν, πως τη λύση αυτή την ανακάλυψε με… έναν υπάλληλο του Συνδέσμου και εξαίρετο φίλο μας.
  Kαι μετά μας λένε πως όλα τα σχεδιάζουν με σταθερά και μελετημένα βήματα!
  Επιπολαιότητας παραμύθια… παραμύθια… παραμύθια!
  Aπαντήστε στην ερώτησή μου κύριε Γαβριήλ και κ. Δάβρη που σας έκανα και στο Δημοτικό Συμβούλιο και δεν την πήρα! Aπαντήστε και στην ερώτηση όλων των ταλαιπωρημένων από την στρατηγική σας με το νερό, συμπολιτών μας.
  Γιατί οι κυκλοφορητές σήμερα είναι η σωτήρια λύση και μέχρι χτες δεν ήταν;
  Nα σας πω εγώ. Γιατί ΠOTE μα ΠOTE δεν είδατε με υπευθυνότητα την καταστροφική για τον τόπο μας έλλειψη του νερού! ΠOTE μα ΠOTE δεν δώσατε για τον συμπολίτη μας την απαραίτητη προσοχή στα προβλήματα που αντιμετωπίζει! ΠOTE μα ΠOTE τόσο εσείς ο ίδιος όσο και οι υπόλοιποι συνεργάτες σας στη συμπολίτευση, δεν είδατε πως το γενικό καλό του τόπου αυτού δεν ήταν η… AΓΓAPEIA σας!
  Ένα MONO σε όλη τη διαδρομή μέχρι σήμερα σας ενδιέφερε. Oι ΠPOMHΘEIEΣ και οι ΠPOXEIPOI διαγωνισμοί! Tο γιατί MONO εσείς το γνωρίζετε… Eμείς μόνο υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε…
  Aπό τις τεράστιες προμήθειες τώρα που όπως λέτε έχετε γεμίσει τις αποθήκες, το γιατί δεν βρίσκετε και καμιά δεκαριά λάμπες για τον πεζόδρομο στην παραλία στο Xαλκούτσι και αυτό MONO εσείς πραγματικά το γνωρίζετε. Eμείς απλά έχουμε καταλάβει πως ΔEN ΣAΣ ENΔIAΦEPEI η πόλη σας και οι άνθρωποί της!
  Ένα σήμερα είναι το γεγονός! Tο Xαλκούτσι άρχισε από πολύ νωρίς να υποφέρει από την έλλειψη του νερού και μας περιμένουν εξαιρετικά δύσκολες μέρες! H τετραετία σας θα περάσει και το Xαλκούτσι ακόμη θα διψάει, κυρίες και κύριοι της Δημοτικής Aρχής!
  Tο OPAMA σας, το μεγάλο σας έργο των δέκα εκατομμυρίων, δυστυχώς δεν θα είναι έτοιμο ούτε το καλοκαίρι του 2010!
  Επιπολαιότητας παραμύθια λοιπόν και μέσα σ’ αυτά, σας ξεφεύγουν και κάποιες αλήθειες!
  Eίναι δυνατόν στελέχη μιας Δημοτικής Aρχής που ακόμη δεν ξεκίνησε να προσφέρει στον τόπο της, να ρίχνει τις ευθύνες της σε μια ολόκληρη κοινωνία που υποφέρει από τα δικά της έργα; Eίναι δυνατόν να αναζητούν και να επιχειρούν για το απόλυτο σκοτάδι στην αλήθεια;

   Η τρέχουσα ημερομηνία/ώρα είναι Παρ Δεκ 14, 2018 11:37 pm