ΜΗΝΙΑΙΑ ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΩΡΩΠΟΥ & ΒΟΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ


  Το Λιμενικό Ταμείο, το Λιμεναρχείο και οι άνθρωποί τους...

  Μοιραστείτε
  avatar
  Admin
  Admin

  Αριθμός μηνυμάτων : 114
  Ημερομηνία εγγραφής : 22/03/2009
  Ηλικία : 34

  Το Λιμενικό Ταμείο, το Λιμεναρχείο και οι άνθρωποί τους...

  Δημοσίευση  Admin Την / Το Πεμ Μάης 28, 2009 7:02 pm  Αναστάτωση έχει προκαλέσει η δημοσιοποίηση του «σήματος» από τον Λιμενάρχη Ωρωπού στην Κτηματική Υπηρεσία για αυτοψία στο χώρο και τις κατασκευές των καταστημάτων της παραλίας. Είναι άραγε η αρμόδια; Και μη ξεγελιέται κανείς πως το «σήμα» ήταν για τρία συγκεκριμένα μαγαζιά. Όπως μας δήλωσε ο Αντιπρόεδρος της Λιμενικής Επιτροπής και Λιμενάρχης παρουσία του Προέδρου Ανδρέα Γαζβινιάν μέσα στο γραφείο του Ταμείου, «από κάπου πρέπει να γίνει μια αρχή…»!
  Μια αρχή όμως που δε γίνεται, στο να αναγνωρίσει η Επιτροπή αυτή, τις υποχρεώσεις που έχει απέναντι στον κόσμο του Ωρωπού και όχι μόνο, όταν επιτρέπει να «δουλεύει» ακόμη η κατεστραμμένη ράμπα φορτοεκφόρτωσης των φέρυ, με όποιον κίνδυνο κρύβει αυτό για ανθρώπινες ζωές! Ποιός έχει πάρει την ευθύνη αυτή πάνω του; Αν συμβεί το απευκταίο, ο ένας θα ρίχνει τις ευθύνες στον άλλο και όλοι μαζί σε άλλους;
  Υποχρέωσή τους είναι και η μη ρύπανση στο χώρο ευθύνης τους… Και όμως, όταν η εφημερίδα ρωτάει μέλη του Λιμενικού Ταμείου και τον Πρόεδρό του, τί έγινε με το θέμα της μπογιάς στη θάλασσα από το βάψιμο του πλοίου μέσα στο λιμάνι, η απάντησή τους είναι, πως ο Λιμενάρχης τους δηλώνει πως όλα έγιναν νόμιμα και οι ίδιοι… δεν γνωρίζουν τη συνέχεια του θέματος!!! Πού είναι η υποχρέωσή τους; Σε ερώτηση όμως της εφημερίδας προς τον Λιμενάρχη για το ίδιο θέμα, παρουσία και πάλι του Προέδρου, η απάντησή του δεν ήταν η ίδια! Μας δήλωσε πως έχουν κινηθεί όλες οι διαδικασίες για κυρώσεις..!
  Τελικά ποιά είναι η αλήθεια; Ποιος τη γνωρίζει; Εμείς θα περιμένουμε να την μάθουμε.
  Ποιός επίσης γνωρίζει αν γίνονται αυτοψίες στα πλοία, για το πού πετούν τα απόβλητά τους; Ποιος έχει την ευθύνη να το κάνει; Τα πετούν στη θάλασσα; Πεταμένος μέσα στη θάλασσα είναι και ο στύλος από το γκρέμισμα που του έκανε το φέρυ…! Κανείς δεν μπήκε στον κόπο να τον σηκώσει, όπως και κανείς δεν ασχολήθηκε με τις διαδικασίες που είχαν υποχρέωση να ακολουθήσουν, ώστε να αποκατασταθεί η ζημιά. Αντ’ αυτού, φαίνεται πως συνέστησαν στην εφοπλιστική εταιρία να προβεί στην επισκευή… ανάλογα με τη διάθεσή της!!!
  Αλήθεια...! Ποιος είναι ο ρόλος των υπόλοιπων μελών της Λιμενικής Επιτροπής που τοποθετούνται και δεν εκλέγονται και ιδιαιτέρως του Προέδρου της; Συναινούν σε όλη αυτή την εικόνα; Και όσοι δεν συναινούν, γιατί δεν παίρνουν θέση δημόσια ή γιατί δεν παραιτούνται καταγγέλλοντας ή όχι; Είναι τουλάχιστον αστείο να καλύπτονται πίσω από τη στερεότυπη απάντηση, «πως δεν έχουν αυτοί την ευθύνη για ενέργειες του Λιμενικού Σταθμού»!
  Μα κύριοι, δεν βάζουν τυχαία τον εκάστοτε Διοικητή του Σταθμού, Αντιπρόεδρο της Επιτροπής που ανήκετε… Τον βάζουν, για να υπάρχει μέσα από στενή συνεργασία, η διαφύλαξη των δικαιωμάτων του κράτους και των υπηρεσιών που αυτό προσφέρει στους πολίτες του. Αυτό το γνωρίζετε;
  Λοιπόν, αν για τον κ. Λιμενάρχη, για τον Πρόεδρο και για όλους σας… «πρέπει να γίνει μια αρχή, για να μπουν τα κακώς κείμενα στη θέση τους, κάντε την αρχή από τις αιτίες που μολύνουν το Θείο αγαθό του Ωρωπού! Τη θάλασσα! Το κομμάτι αυτό τουλάχιστον που βρίσκεται στο χώρο ευθύνης σας και για το οποίο παίζετε το… «πούντο-πούντο το δαχτυλίδι»… Πηγαίνετε στο Χαλκούτσι δίπλα από τον Ναυτικό Όμιλο ή μέσα στο λιμάνι του… να δείτε τι γίνεται. Πηγαίνετε να δείτε γιατί φεύγει ο κόσμος και την πληρώνουν οι επαγγελματίες..! Και όταν η εφημερίδα σας ανέφερε για τα… ανθρώπινα κόπρανα στη θάλασσα, στα 100 μέτρα από την προβλήτα του λιμανιού της Σκάλας, στην πορεία των πλοίων*, αμφιβάλλατε αν είναι απ’ αυτά και μας είπατε πως γνωρίζετε την πηγή τους!
  Αν λοιπόν η πηγή τους είναι άλλη και την γνωρίζετε… γιατί δεν την εξαλείφετε; Μήπως για να υπάρχει άλλοθι σ’ αυτά που δεν θέλετε ή δεν μπορείτε να κάνετε;
  Κάνατε όμως αρχή από τα μαγαζιά… Φταίει ο γάιδαρος και χτυπάτε το σαμάρι..! «Απουσιάζετε» πιθανόν από τον τόπο αυτό! Δε γνωρίζετε τη δυσφήμιση που έχει υποστεί τα δυο τελευταία χρόνια… Την ερημιά που έχει πέσει… Την απόγνωση των επαγγελματιών και παρ’ όλα αυτά, την προσπάθεια που κάνουν να ελκύσουν πάλι τον κόσμο και να κάνουν ξανά τον Ωρωπό επιθυμητό! Και επειδή δεν τα γνωρίζετε ή δε θέλετε να τα γνωρίζετε, θέλετε τον Ωρωπό να υποδέχεται τους καλεσμένους του, στα βοτσαλάκια της παραλίας του, που εσείς στο χώρο ευθύνης σας δεν προστατεύετε!
  Να είστε καλά…


  *Σ.Σ.: Στη φωτογραφία που δημοσιεύουμε δε σημαίνει απαραίτητα και πως τα απόβλητα που φαίνονται είναι απ' αυτό. Βλέπετε είναι τόσο συχνή η συγκοινωνία αυτή...

   Η τρέχουσα ημερομηνία/ώρα είναι Σαβ Δεκ 15, 2018 12:23 am