ΜΗΝΙΑΙΑ ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΩΡΩΠΟΥ & ΒΟΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ


  Η Δημοτική Αρχή να μη δημιουργήσει άλλο κακό στον τόπο..!

  Μοιραστείτε
  avatar
  Admin
  Admin

  Αριθμός μηνυμάτων : 114
  Ημερομηνία εγγραφής : 22/03/2009
  Ηλικία : 34

  Η Δημοτική Αρχή να μη δημιουργήσει άλλο κακό στον τόπο..!

  Δημοσίευση  Admin Την / Το Σαβ Ιουλ 04, 2009 3:40 pm  Του Γιάννη Οικονομάκου

  Θα έπρεπε να σημείωνα πόσες φορές έχουμε ακούσει, όσα μας είπε πάλι την περασμένη Κυριακή ο Δήμαρχος που έκανε τον απολογισμό του για το 2008.
  Και αυτό δεν το έκανα γιατί ακριβώς τα ίδια πράγματα λέει από την προεκλογική περίοδο και τα ίδια συνεχίζει ακόμη και τώρα. Το κακό είναι πως δεν έχει καταλάβει πως με τα «θα» έχει γίνει κουραστικός και καθόλου πιστευτός στους συμπολίτες μας.
  Για άλλη μια φορά όμως τα επανέλαβε και όπως και πέρυσι με ελάχιστο ακροατήριο, το οποίο βέβαια όσο και δικό του να είναι, δοκιμάζει την αντοχή τους να τον ακούνε.
  Ο κύριος Δήμαρχος έκανε αυτή τη φορά την υπέρβαση. Παραδέχθηκε πως ο Δήμος μας εδώ και ενάμιση χρόνο δεν έχει Τεχνική Υπηρεσία γιατί απουσιάζει τόσο καιρό με άδεια η μηχανικός του και ο διευθυντής τεχνικών υπηρεσιών δεν φτάνει να δώσει στους δημότες ούτε τα χαρτιά που ζητάνε. Σήμερα μας είπε ότι είναι να πάρει ένα μηχανικό και ένα τοπογράφο, γιατί φαίνεται πως σήμερα κατάλαβε πως έχει αφήσει το Δήμο σε αδράνεια και τον Ωρωπό στα χάλια του. Αυτό είναι ένα βήμα τουλάχιστον, τώρα που σε λίγο ξεκινά η νέα προεκλογική περίοδο και κάτι πρέπει να δείξει στον κόσμο.
  Θα μπορούσα να μείνω μόνο σε αυτή τη διαπίστωση που την παρουσίασε εξάλλου ο ίδιος ο Δήμαρχος, αλλά αυτή τη διαπίστωση την έχουμε κάνει όλοι από τον πρώτο χρόνο της Δημαρχίας του και είναι πια η εγκατάλειψη του Δήμου μας ένα τραγικό γεγονός που δεν χωρά αμφισβήτηση.
  Από εκεί και κάτω τι μπορούμε να πούμε; Να πούμε για το πρόβλημα της ύδρευσης που για ένα ακόμη καλοκαίρι θα ταλαιπωρήσει τους κατοίκους του Ωρωπού και ενώ υπάρχει από το 2007 το ξανασυζητάμε το 2009 και θα το λύσει λέει το 2010, προσπαθώντας να θολώσει την ανικανότητα της Δημοτικής Αρχής παραμονές εκλογών; Να πούμε για τα σκουπίδια που έχουν γίνει μόνιμη εικόνα στον τόπο μας; Δεν ξέρω αν ο Δήμαρχος θέλει να τα κάνουμε και σήμα κατατεθέν μας! Έτσι όμως όπως πάμε, είτε το θέλουμε είτε όχι θα γίνουν.
  Σε κάποιο σημείο της ομιλίας του, μας ανέφερε πως 1.800.000 ευρώ έχουν δαπανηθεί για τη διαχείριση των σκουπιδιών μέχρι σήμερα και γι’ αυτό έχουν μείνει πίσω διάφορα αιτήματα των πολιτών! Πόση κοροϊδία κρύβει αυτή η τοποθέτησή του. Ποια είναι η σχέση του ενός με το άλλο και μάλιστα όταν τις αγορές των αυτοκινήτων τις έκανε με λίζινγκ, δηλαδή χωρίς να πληρώσει μετρητά χρήματα. Από εκεί και πέρα πολλά από τα λεφτά αυτά έχουν αναλωθεί σε λάθη που έκανε ή ο ίδιος ή οι σύμβουλοί του. Λάθος ήταν και η αγορά των αυτοκινήτων με μύλο που ειδικά εμάς δεν μας βολεύει γιατί μας πολλαπλασιάζει τα δρομολόγια.
  Μίλησε πως αξιοποιεί την ανακύκλωση. Πως το κάνει αυτό, όταν έχει αφήσει τον κόσμο του Ωρωπού να ενημερώνεται γι’ αυτήν την αναγκαιότητα από άλλες πηγές εκτός Δήμου. Είναι φυσικό πολλοί να βλέπουν τους συγκεκριμένους κάδους σωτήρια λύση για όλα τα σκουπίδια τους. Δεν φταίει ο πολίτης και ας προσπαθεί να του χρεώσει μέρος της ευθύνης τους.
  Μας είπε μετά πως ξεκινάει αυτή τη βδομάδα η δημοτική συγκοινωνία. Μακάρι να είναι έτσι, αλλά ποιος από εμάς γνωρίζει πώς ξεκινάει, με ποιους όρους, που θα πηγαίνει και πότε θα αποκτήσει σύνδεση με την Αθήνα, αφού προς το παρόν δεν θα πηγαίνει στο Σταθμό της Μαλακάσας; Ποιος θα εγγυηθεί την ασφάλεια των συμπολιτών μας, όταν τα αυτοκίνητα που θα βάλει δεν κάνουν γι’ αυτή τη δουλειά; Εδώ έχουμε άλλη μια επιπόλαια αγορά.
  Μας ανακοίνωσε ακόμη πως σε λίγο καιρό θα επανέλθει το Σχέδιο της Σκάλας. Είπε βέβαια με λίγη βοήθεια. Ποια είναι η βοήθεια αυτή; Μακάρι να την πάρουμε και να γίνει αυτό, αλλά μη ξεχνάμε πως και τα δυο Σχέδια, Σκάλας και Χαλκουτσίου ήταν στην άμεση προτεραιότητά της Δημοτικής Αρχής του και ενώ για το Σχέδιο της Σκάλας θέλει βοήθεια, για το Σχέδιο στο Χαλκούτσι δεν μας ανέφερε τίποτα. Πού είναι η εμπειρία του Στεφανου Δάβρη όταν το Γ.Π.Σ. έπρεπε να είχε τελειώσει, όταν μάταια οι Χαλκουτσαίοι περιμένουν τους Λαχανόκηπους από στιγμή σε στιγμή να μπουν στο Σχέδιο και παραμένουν στα συρτάρια, όπως μια σιωπή και μια καθυστέρηση σε όλα τα Σχέδια της περιοχής μας, τα τρία αυτά μοναδικά σε απραξία χρόνια που πέρασαν.
  Θα μπορούσα να πω πολλά ακόμη και να του απαντήσω σε όλα από όσα είπε, αλλά τελικά καταλαβαίνουμε πως είναι χάσιμο χρόνου. Η υπόθεση είναι μια. Η Δημοτική Αρχή του Γιώργου Γαβριήλ και του Στέφανου Δάβρη, τουλάχιστον όσο καιρό υποχρεωτικά της έχει απομείνει, να μη δημιουργήσει άλλο κακό στον τόπο. Αρκετό του έχει κάνει ως τώρα και θα δούμε και το Νοσοκομείο του ΙΚΑ που είναι να γίνει, τι θα γίνει στο τέλος. Όλοι μας έχουμε μεγάλη απορία.

   Η τρέχουσα ημερομηνία/ώρα είναι Παρ Δεκ 14, 2018 11:45 pm