ΜΗΝΙΑΙΑ ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΩΡΩΠΟΥ & ΒΟΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ


  Στο Πανεπιστήμιο Αθηνών η συνέχεια της «ρύπανσης» Ασωπού και… Ωρωπού! Του Ανδρέα Μπαλόκα

  Μοιραστείτε
  avatar
  Admin
  Admin

  Αριθμός μηνυμάτων : 114
  Ημερομηνία εγγραφής : 22/03/2009
  Ηλικία : 34

  Στο Πανεπιστήμιο Αθηνών η συνέχεια της «ρύπανσης» Ασωπού και… Ωρωπού! Του Ανδρέα Μπαλόκα

  Δημοσίευση  Admin Την / Το Τρι Απρ 07, 2009 6:12 am  Του Ανδρέα Μπαλόκα

  Στο αμφιθέατρο του Πανεπιστήμιου Αθηνών, συνεχίστηκε το σήριαλ των ανακοινώσεων με την ρύπανση του Ασωπού και ενώ όλοι «ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ» ο Δήμαρχος Ωρωπού… «ΑΠΕΙΧΕ»!
  Πανεπιστημιακοί δάσκαλοι έδειξαν από την πλευρά τους τα μεγάλα προβλήματα που προκάλεσε η εκτεταμένη ρύπανση ποταμού και του υδροφόρου ορίζοντα και κάλεσαν την πολιτεία με κατεπείγουσες διαδικασίες να δώσει λύσεις .
  Η τοπική αυτοδιοίκηση από την πλευρά της, ανήμπορη να αντιδράσει αποτελεσματικά απέναντι στο πρόβλημα,προσπαθεί να ισορροπήσει μεταξύ της αβεβαιότητας που κυριαρχεί στην κοινωνία και την απραξία της πολιτείας.
  Και μέσα σε όλα αυτά, ο Δήμαρχος Ωρωπού ως απλός παρατηρητής, αφού μερίμνησε στο να διασφαλίσει, κατά το δυνατόν, καθαρό πόσιμο νερό στο δίκτυο πόλης, σφυρίζει αδιάφορα.
  Πώς να παρέμβει… όταν τον έψαχναν προχθές για να τοποθετηθεί; Πώς να αντιδράσει και να διεκδικήσει, όταν αποχώρησε στην αρχή των εισηγήσεων;
  Τελικά, μάλλον γι’ αυτόν, δεν υπάρχει άλλο πρόβλημα εκτός από το πόσιμο νερό στο δίκτυο πόλης! Δεν υπάρχουν πολίτες επαγγελματίες, αγρότες, μεταπράτες, το μέλλον και η φήμη του Δήμου…
  Και τώρα, ύστερα από αυτά που ανακοίνωσε το Πανεπιστήμιο Αθηνών και τη διάσταση απόψεων που παρατηρείται με το Πολυτεχνείο Κρήτης, ποιος έχει δίκιο και ποιος άδικο; Ποια άποψη θα υιοθετήσει σαν βάση τελικά ο Δήμος, ώστε να προσδιορίσει τις περεταίρω ενέργειές του;
  Οι γύρω Δήμοι, σε αντίθεση με τον δικό μας, ό,τι ζήτησαν το πήραν και συνεχίζουν να διεκδικούν και να παίρνουν και εμείς, ακόμα τίποτα!
  Η Δημοτική Αρχή πρέπει να καταλάβει επιτέλους, ότι, ως τελικός παραλήπτης της ρύπανσης και των επιπτώσεών της ο Δήμος μας, είναι ο μόνος που ζημιώνεται πραγματικά και υποβαθμίζεται τελικά. Για το λόγο αυτό, θα πρέπει να είναι αποφασιστική και δυναμική προς όλες τις κατευθύνεις και σε όλους τομείς, πιέζοντας για τελικές λύσεις και όχι περιμένοντας τις πρωτοβουλίες κάποιων μεμονωμένων πολιτών. Όχι… στρουθοκαμηλισμό και αδράνεια λοιπόν σε όλο τους το μεγαλείο.
  [i]

   Η τρέχουσα ημερομηνία/ώρα είναι Παρ Δεκ 14, 2018 11:37 pm