ΜΗΝΙΑΙΑ ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΩΡΩΠΟΥ & ΒΟΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ


  Αποκαλυπτική η Αντιδήμαρχος κα Τζούλη Κούτσουρη - Α΄ μερος

  Μοιραστείτε
  avatar
  Admin
  Admin

  Αριθμός μηνυμάτων : 114
  Ημερομηνία εγγραφής : 22/03/2009
  Ηλικία : 34

  Αποκαλυπτική η Αντιδήμαρχος κα Τζούλη Κούτσουρη - Α΄ μερος

  Δημοσίευση  Admin Την / Το Τετ Απρ 15, 2009 4:46 pm  Διάχυτη είναι η εντύπωση στον Ωρωπό, πως η σημερινή Δημοτική Aρχή θα περάσει, χωρίς να του έχει προσφέρει τίποτα. Mάλιστα, δεν είναι λίγοι αυτοί, ακόμη και από όσους την είχαν στηρίξει, που θα την κατηγορήσουν πως έφερε τον τόπο πίσω. Aντίθετη γνώμη έχει η Aντιδήμαρχος και Πρόεδρος της Δημοτικής Eπιχείρησης κα Tζούλη Kούτσουρη:

  - Εγώ θεωρώ πως υπάρχει η δυνατότητα και τα περιθώρια να γίνουν κάποια πράγματα! Έστω και αν έχουμε φτάσει στον Απρίλιο του 2009. Μας βρήκαν και φοβερά γεγονότα... Μην το ξεχνάμε αυτό. Το πρόβλημα του νερού και η χωματερή! Η χωματερή έκλεισε χωρίς να υπήρχαν προδιαγραφές για να λυθεί το πρόβλημα. Βέβαια, έπρεπε να κλείσει... αλλά έκλεισε για μένα, άτσαλα!

  Μήπως το ότι έκλεισε έτσι η χωματερή ήταν λάθος της Δημοτικής Αρχής;

  - Όχι, γιατί έπρεπε, όταν ξεκινάς να κάνεις μια επαφή με την περιοχή για να βρεθεί μια λύση και επιδιώξαμε να γίνει και μια Επιτροπή, που τελικά δεν έγινε, γιατί ο καθένας ακολουθεί τελικά το δικό του δρόμο..., χάνεις χρόνο και σε προλαβαίνουν τα γεγονότα.

  Μήπως ήταν λάθος η στιγμή που έκλεισε;

  - Έπρεπε, φυσικά, να διερευνηθεί, να βρεθεί ο χώρος και στη συνέχεια να κλείσει. Έκλεισε τελείως άτσαλα, σε μια τελείως ακατάλληλη στιγμή και μάλιστα Μεγάλη Εβδομάδα.

  Τελικά, αυτός ο χώρος τί θα γίνει;

  - Θα αναπλαστεί. Δεν μπορεί να μείνει η εικόνα αυτή. Η υφιστάμενη κατάσταση δεν τιμά κανένα, νομίζω. Πρέπει ο καθένας στα όριά του ή από κοινού να δουλέψει γι’ αυτή την ανάπλαση. Αυτό, βέβαια, θα καθοριστεί από τα κεντρικά, όχι από εμάς.

  Έχουν γίνει κάποιες κινήσεις γι’ αυτήν την ανάπλαση;

  -Θεωρώ πως έχουν γίνει... Είναι πολύ σημαντικό και θα γίνει η ανάπλαση του χώρου. Από το κλείσιμο της χωματερής προέκυψαν σοβαρά θέματα και τελικά, η απενεργοποίησή της θα έπρεπε να ήταν σταδιακή.

  Τα απορριμματοφόρα που αγοράσατε, πότε θα βγουν έξω;

  - Ήδη, πριν από λίγες μέρες πήραμε τις πινακίδες και πηγαίνουν δρομολόγια. Η μεγάλη η απόσταση και πολύωρη αναμονή στη χωματερή των Άνω Λιοσίων, ήταν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στην πράξη. Οπωσδήποτε, πρέπει να δούμε πάλι το θέμα του σταθμού μεταφόρτωσης.

  Δεν είναι πρόβλημα που τα απορριμματοφόρα αυτά και μια και κάνουν μεγάλη διαδρομή μέχρι τα Λιόσια, δεν είναι πρέσες και είναι με μύλο;

  - Σίγουρα έχουν μικρότερη χωρητικότητα, αλλά είναι κατάλληλα για τους στενούς δρόμους των οικισμών, στους οποίους τα μεγαλύτερα θα ήταν δύσκολο να κάνουν την αποκομιδή.

  Δυόμισι χρόνια τώρα... Αν βαθμολογούσατε τη δράση της Δημοτικής Αρχής, τί βαθμό θα της βάζατε με άριστα το 10;

  -Δε θα ήθελα να βάλω βαθμούς... Λέω, όμως, στους συμπολίτες μας, πως μπορεί αυτή τη στιγμή να μην έχει παρουσιαστεί έργο στο βαθμό που αυτοί θα ήθελαν, όμως αντικειμενικά, καταπιαστήκαμε με όλα τα προβλήματα. Δεν «περπατάνε» όμως όπως εμείς θα θέλαμε και νομίζω πως δεν είναι από ολιγωρία μας. Ξεκινάς με την καλύτερη των διαθέσεων να κάνεις το απλούστερο πράγμα και σου προκύπτουν χίλια δυο προβλήματα.

  Μήπως το να καταπιαστείτε με πολλά ήταν λάθος; Μήπως διαιρούνται οι δυνάμεις;

  - Προκύπτουν, όμως, πολλά εκ των πραγμάτων. Σκεφτείτε πως ξεκινήσαμε από τα πλέον σοβαρά, όπως Βιολογικό Καθαρισμό, χωματερή και μας προέκυψε και το πρόβλημα του νερού...

  Με το Βιολογικό Καθαρισμό τί έχει γίνει; Πού έχει φτάσει;

  - Έχει ανατεθεί η προμελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για τη χωροθέτησή του.

  Έχουν βρεθεί χώροι;

  - Προτείνονται πολλοί χώροι. Θεωρώ ότι όταν θα πάρουμε την προμελέτη στα χέρια μας, θα έχουμε σαφή εικόνα των επιλογών. Αυτό δεν μπορούμε να το κάνουμε εμείς. Υπάρχουν όροι. Υπάρχουν προϋποθέσεις που ακολουθούνται σε αυτές τις περιπτώσεις. Εξειδικευμένοι επιστήμονες θα το πουν. Δεν είναι θέμα Δημάρχου.

  Η συνεργασία με τις γύρω Τ.Α. θα υπάρξει; Υπάρχει περίπτωση δηλαδή, να βρεθεί ένας χώρος και έξω από τα όρια του Ωρωπού;

  - Επί του πρακτέου, τόσα χρόνια είδαμε πολλές συνεργασίες που δεν ευδοκίμησαν. Άρα στην παρούσα φάση που ο Ωρωπός επιβαρύνεται περισσότερο από όλους τους πέριξ, θα πρέπει το θέμα να το ξεκινήσουμε μόνοι μας και ας μπουν οι άλλοι στη συνέχεια. Εγώ θεωρώ πως η επιλογή θα γίνει με τις καλύτερες προϋποθέσεις και προδιαγραφές. Πρέπει να το λύσουμε το πρόβλημα, μακριά από οικισμούς. Ζητούμε σήμερα από τη Δημοτική Αρχή να κάνει πεζοδρομήσεις, αναπλάσεις πλατειών, δρόμους ήπιας κυκλοφορίας κλπ. Και τα βοθρολύματα θα περνούν από επάνω; Το έργο αυτό το πιάσαμε από την πρώτη μέρα και είμαστε υποχρεωμένοι να το πάμε μέχρι την τελευταία. Το περιμένουν αυτό οι πολίτες από εμάς.

  Τα βήματα, όμως, ενός τόσο μεγάλου έργου, τα ακολουθήσατε σωστά; Υπάρχει εντύπωση πως έχετε κάνει λάθη.

  - Εγώ θεωρώ πως τα ακολουθήσαμε σωστά. Θα το δείξει η όλη διαδικασία. Εξάλλου, δεν αποφασίζουμε μόνοι μας. Υπάρχει μία Περιφέρεια, ένα Περιφερειακό Συμβούλιο... Εμείς θέλουμε να προχωρήσουμε και να κάνουμε ένα Βιολογικό Καθαρισμό στο Δήμο μας... Είναι παρά πολύ σημαντικό αυτό. Θα έχει τις προδιαγραφές και μπορεί να έρθουν και κάποιοι άλλοι...

  Εκτός από το Βιολογικό Καθαρισμό, τη χωματερή και το νερό... τί άλλο προχωράτε;

  - Βλέπετε πως οι μελέτες προκηρύσσονται η μία πίσω από την άλλη, οι διαγωνισμοί γίνονται συνεχώς, πλατεία Χαλκουτσίου, τα πεζοδρόμια του Ωρωπού…

  Έχει εγκαταλειφθεί από τη Δημοτική Αρχή η θεωρία πως εσείς στοχεύτε τα μεγάλα έργα και αφήνετε πίσω τα έργα της καθημερινότητας..; Δηλαδή τις αναπλάσεις, τους δρόμους, τα πεζοδρόμια κ.λ.π.;

  - Εγώ δεν το θεωρώ πίσω… Το θεωρώ προτεραιότητα. Προτεραιότητα στα μεγάλα και έπονται οι αναπλάσεις και όλα τα συναφή και νομίζω πως αυτή τη στιγμή γίνεται μια υπερπροσπάθεια με μελέτες και άλλα πράγματα που θα βγαίνουν συνέχεια μέχρι τον Σεπτέμβριο, όπου θα αποδειχθεί και πως στο κομμάτι της καθημερινότητας του πολίτη, θα προσπαθήσουμε και θα πασχίσουμε τα μέγιστα, ώστε να αλλάξει η εικόνα της περιοχής μας, σε συνδυασμό και με την κυκλοφοριακή μελέτη την οποία θα παραλάβουμε πολύ σύντομα.

  Σε κάποιον όμως που αγαπάει τον τόπο και δεν τον ενδιαφέρει από ποιόν θα γίνουν, δεν του φαίνεται πως είναι κάπως αργά τώρα που ξεκίνησαν αυτά τα λεγόμενα έργα της καθημερινότητας; Π.χ. επί Σπύρου Μέξη είχαν βγει χρήματα για την πλατεία Χαλκουτσίου και για τα πεζοδρόμια του Δ.Δ. Ωρωπού και τα έργα αυτά πιθανόν να τα δούμε κατά την ερχόμενη… προεκλογική περίοδο! Τόσο διάστημα ήθελε να γίνουν οι μελέτες τους; Με τη σημαντικώτατη καθυστέρηση των δύο ετών;

  - Σας είπα και πάλι πως εγώ δεν το θέτω στη βάση της καθυστέρησης. Το θέτω στη βάση των προτεραιοτήτων. Θα μπορούσαμε να είχαμε ξεκινήσει απ’ αυτά και να μην είχαμε αγγίξει τα μεγάλα. Αυτό δε γίνεται… Επιπλέον σε κάθε περίπτωση πρέπει να μετράμε και τις δυνατότητες του Δήμου μας.
  ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

  [right][justify]

   Η τρέχουσα ημερομηνία/ώρα είναι Σαβ Ιαν 19, 2019 4:10 am