ΜΗΝΙΑΙΑ ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΩΡΩΠΟΥ & ΒΟΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ


  Θα χειροκροτήσω μόνο το αποτέλεσμα... Του Γιάννη Οικονομάκου

  Μοιραστείτε
  avatar
  Admin
  Admin

  Αριθμός μηνυμάτων : 114
  Ημερομηνία εγγραφής : 22/03/2009
  Ηλικία : 34

  Θα χειροκροτήσω μόνο το αποτέλεσμα... Του Γιάννη Οικονομάκου

  Δημοσίευση  Admin Την / Το Τετ Απρ 15, 2009 4:55 pm  Του Γιάννη Οικονομάκου

  Μεγάλη προσπάθεια κάνει σήμερα η Δημοτική Αρχή, στον τρίτο χρόνο πλέον της διοίκησής της, να μας πείσει, πως τόσο καιρό σχεδίαζε έργα και έφτασε η ώρα τώρα να τα υλοποιήσει!
  Πραγματικά θα ήθελα να την πιστέψω. Να συμβαδίσω και με το μήνυμα των άγιων ημερών που περνάμε… Μάλιστα, θα χρησιμοποιήσω και εγώ, αυτό που είχε πει σε ένα Δημοτικό Συμβούλιο ο σημερινός Δήμαρχος Γιώργος Γαβριήλ:
  «Βεβαίως, επειδή όλοι τις ευχές -ιδίως μέρες που είναι- δεν τις αρνούμεθα και εγώ δεν θα αρνηθώ αυτήν την ευχή. Και εύχομαι, ο μεγάλος Θεός πλέον -και όχι η οργάνωσή σας- να βοηθήσει να κάνετε μερικά έργα από αυτά!»
  Τι καλύτερο θα μπορούσα να πω, βλέποντας τόση δραστηριότητα;
  Είναι όμως έτσι; Όλα αυτά που αναγγέλλονται, προγραμματίζονταν επί δύο και πλέον χρόνια; Ή μήπως είναι ένα… «τσουνάμι» χαρτιών, που βοηθούν τη Δημοτική Αρχή…. να ξελασκάρει το λαιμό της από τον βρόγχο της απραξίας της;
  Πολλά είναι αυτά που με οδηγούν να πιστεύω το δεύτερο.
  Να αναφέρω π.χ. πρόχειρα, το τι συμβαίνει με τον περιβόητο διαγωνισμό για το έργο της ανάπλασης της πλατείας στο Χαλκούτσι. Αποκλείεται να μελετούσαν το έργο αυτό επί δυο χρόνια… και να πηγαίνουν σήμερα σε δεύτερη επανάληψή του και τελικά μπορεί και... σε απ’ ευθείας ανάθεση!!! Η ανάπλαση της πλατείας, είναι ένα έργο μιας προσπάθειας, για αντιστροφή της εικόνας που σχημάτισε η Δημοτική Αρχή του Γιώργου Γαβριήλ και του Στέφανου Δάβρη, κοντά στο τέλος της θητείας της… Τώρα που προσπαθεί να ξυπνήσει από ένα κώμα αλαζονείας και αδιαφάνειας!
  Το ίδιο πιστεύω πως είναι και όλα τα άλλα «χαρτιά» που μας παρουσιάζονται. Πεζοδρόμια, λακκούβες κ.λ.π..
  Η δημοτική συγκοινωνία από προεκλογικά σχεδιαζόταν και σήμερα έχουμε μόνο μια σύμβαση με το ΚΤΕΛ, που ούτε τη γνωρίζουμε, ούτε και γνωρίζουμε πότε και πως θα λειτουργήσει! Εκτός και αν «λειτουργεί»… χωρίς να έχουμε δημοτική συγκοινωνία!
  Το θέμα λοιπόν είναι, τι έκαναν τα χρόνια αυτά που πέρασαν;
  Ασχολήθηκαν π.χ. επί της ουσίας με τα Σχέδια πόλης, που θα ήταν και το… πρώτο τους έργο; Ποιος άραγε ξέρει και ποιόν θέλουν πραγματικά να ενημερώσουν; Κανείς και κανένα! Αυτή είναι η λογική τους και δυστυχώς η θλιβερή πραγματικότητα για τον Ωρωπό! Και το «νερό» δεν μπορεί να είναι το… συγχωροχάρτι τους!
  Το μεγάλο πρόβλημα της επάρκειας του νερού που κτυπά την πόρτα μας για ένα ακόμη καλοκαίρι, είναι ένα μόνο αποδεικτικό στοιχείο της ανικανότητάς τους να διαχειριστούν την οποιαδήποτε κρίση και φυσικά και το μέλλον της πόλης μας. Γιατί, στην κρίση φαίνεται η αποτελεσματική διοίκηση.
  Τώρα, εάν κάνω κάπου λάθος, θα ήθελα να με διορθώσει ΜΟΝΟ το αποτέλεσμα και να είναι βέβαιοι, πως αν το δω, θα το χειροκροτήσω πρώτος.

   Η τρέχουσα ημερομηνία/ώρα είναι Παρ Δεκ 14, 2018 11:37 pm