ΜΗΝΙΑΙΑ ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΩΡΩΠΟΥ & ΒΟΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ


  Ο Γιώργος Βλάχος με γαλακτοβιομήχανους

  Μοιραστείτε
  avatar
  Admin
  Admin

  Αριθμός μηνυμάτων : 114
  Ημερομηνία εγγραφής : 22/03/2009
  Ηλικία : 34

  Ο Γιώργος Βλάχος με γαλακτοβιομήχανους

  Δημοσίευση  Admin Την / Το Δευ Απρ 27, 2009 8:12 pm

  Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Γιώργος Βλάχος συναντήθηκε με εκπροσώπους γαλακτοβιομηχανιών που διακινούν φρέσκο γάλα. Με το πέρας της συνάντησης έγιναν οι ακόλουθες δηλώσεις:
  Υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Γ. Βλάχος:
  «Καλέσαμε σήμερα γαλακτοβιομηχανίες, που διακινούν φρέσκο γάλα.
  Προηγήθηκαν συναντήσεις με τον Πρόεδρο της ΠΑΣΕΓΕΣ, με εκπροσώπους κτηνοτροφικών ενώσεων, με τον Πρόεδρο του ΕΛΟΓΑΚ και φυσικά με τους συναδέλφους του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων,
  τον Υπουργό κ. Χατζηγάκη και τον Υφυπουργό κ. Παπαδόπουλο. Στη σημερινή συνάντηση προσήλθαν εταιρείες, που διακινούν το 90% του παραγόμενου αγελαδινού γάλακτος στην χώρα μας. Θέσαμε όλο το πλαίσιο παραγωγής, μεταποίησης, διακίνησης και κατανάλωσης με στόχο την στήριξη της παραγωγής του Έλληνα κτηνοτρόφου, αλλά και των καταναλωτών.
  Μετά την ολοκλήρωση των επαφών με όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς το ΥΠ.ΑΝ., θα προχωρήσει στις παρακάτω αλλαγές σε σχέση με το υπάρχον καθεστώς, οι οποίες είμαστε βέβαιοι, ότι, αφενός μεν, θα βοηθήσουν στην πλήρη απορρόφηση της παραγωγής των κτηνοτρόφων σε όλη την Ελλάδα, κι αφετέρου, θα βελτιώσουν το κόστος παραγωγής – διακίνησης του προϊόντος.
  1.Την υποχρεωτική αναγραφή της χώρας προέλευσης της πρώτης ύλης για όλα τα γαλακτοκομικά προϊόντα.
  2.Την υποχρεωτική τοποθέτηση του φρέσκου γάλακτος στα ψυγεία πώλησης σε θέση σαφώς διαχωρισμένη από άλλους τύπους γάλακτος.
  3.Τη συμμετοχή εκπροσώπου του ΣΕΒΓΑΠ στο Δ.Σ. του ΕΛΟΓΑΚ για την καλύτερη και αποτελεσματικότερη παρακολούθηση των ισοζυγίων γάλακτος.
  4.Τη δυνατότητα πώλησης γαλακτοκομικών προϊόντων από κάθε κατάστημα, το οποίο πληροί τους όρους υγιεινής και ασφάλειας.
  Το ΥΠ.ΑΝ. κάνοντας το πρώτο βήμα, με τις ανωτέρω ρυθμίσεις καλεί τις βιομηχανίες γάλακτος, καθώς και όλους τους φορείς που συμμετέχουν στην αλυσίδα παραγωγή – κατανάλωση φρέσκου γάλακτος να ανταποκριθούν άμεσα και να αναλάβουν το μερίδιο της κοινωνικής τους ευθύνης. Η επόμενη μέρα μπορεί να είναι καλύτερη και για τον κτηνοτρόφο και για την βιομηχανία και για το λιανεμπόριο και για τον καταναλωτή.
  Το Υπουργείο Ανάπτυξης θα περιμένει, εμπράκτως, την απάντηση καθενός, προκειμένου να κάνουμε μια νέα αρχή στην παραγωγή και διακίνηση φρέσκου γάλακτος».

   Η τρέχουσα ημερομηνία/ώρα είναι Τρι Νοε 20, 2018 10:35 am