ΜΗΝΙΑΙΑ ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΩΡΩΠΟΥ & ΒΟΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ


  Η Δημοτική Αρχή Ωρωπού ενημερώνει για τα σκουπίδια

  Μοιραστείτε

  loyla

  Αριθμός μηνυμάτων : 1
  Ημερομηνία εγγραφής : 27/03/2009

  Η Δημοτική Αρχή Ωρωπού ενημερώνει για τα σκουπίδια

  Δημοσίευση  loyla Την / Το Πεμ Ιουν 04, 2009 5:24 pm  Από τη Δημοτική Αρχή Ωρωπού λάβαμε και δημοσιεύουμε ενημερωτικό δελτίο για το μεγάλο θέμα των απορριμμάτων, που δημιουργούν αρνητική εικόνα για την πόλη και δικαίως έχει δυσανασχετήσει τους πολίτες.
  Η ενημέρωση από τη Δημοτική Αρχή είναι η κάτωθι:


  Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ


  Τον τελευταίο καιρό παρατηρείται σοβαρή συσσώρευση απορριμμάτων σε αρκετές περιοχές του Δήμου, με αποτέλεσμα πέρα από τους κινδύνους που έχουν σχέση με την υγεία των Δημοτών μας, ο Ωρωπός να παρουσιάζει μία αποτρεπτική εικόνα.
  Η Δημοτική Αρχή κατανοεί πλήρως την αγανάκτηση των δημοτών της και θέλει να τους ενημερώσει, πως είναι ένα πρόσκαιρο φαινόμενο, που δεν έχει να κάνει ούτε με τη δική της υποχρέωση για την προστασία πόλης-πολίτη, ούτε με τη διάθεση των εργαζομένων του Δήμου οι οποίοι δείχνουν απαράμιλλη προσπάθεια να ανταποκριθούν στο καθήκον τους.
  Το θέμα έχει δημιουργηθεί, γιατί ο ΕΣΔΚΝΑ που ελέγχει το ΧΥΤΑ των Άνω Λιοσίων, δεν έχει λάβει υπόψη του την κατακόρυφη αύξηση των ανθρώπων που κατοικούν ή επισκέπτονται το Δήμο κατά τους θερινούς μήνες. Αποτέλεσμα αυτού είναι να μην δέχονται τα επιπλέον απορρίμματα που παράγονται απ’ αυτό το δεδομένο, χωρίς να υπάρχει και εναλλακτική λύση.
  Η Δημοτική Αρχή ήδη έχει καταθέσει αίτημα στο ΔΣ του ΕΣΔΚΝΑ και περιμένει την απόφαση του.
  Για την κατάσταση αυτή, ο Δήμαρχος Γιώργος Γαβριήλ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

  «Δυστυχώς ο ΕΣΔΚΝΑ τις τελευταίες μέρες κάθε μήνα, μας ανακοινώνει ότι ξεπερνάμε το όριο των απορριμμάτων που πρέπει να στέλνουμε και μας αποκλείει την είσοδο στον ΧΥΤΑ Άνω Λιοσίων. Τώρα βρισκόμαστε σε διαπραγματεύσεις, ώστε να ξεπεράσουμε αυτό το πρόβλημα, διότι ο ΕΣΔΚΝΑ δεν έχει κατανοήσει, παρόλες τις δικές μας παρεμβάσεις, ότι ο Ωρωπός δεν κατοικείται όπως μετρήθηκε με την απογραφή του 2001 από περίπου 8.000 πολίτες Τα Σαββατόκυριακα ήδη ξεπερνούν τις 15-20.000, ενώ κατά τους θερινούς μήνες που διανύουμε, η αύξηση θα είναι σταθερή και ιδιαίτερα αισθητή. Οι ομόλογοι μου του ΔΣ του ΕΣΔΚΝΑ οφείλουν να αντιληφθούν, ότι ο Δήμος μας εξυπηρετεί και τους δικούς του δημότες, που με ευχαρίστηση φιλοξενούμε αυτήν την περίοδο και θέλουμε να τους προσφέρουμε τις καλύτερες υπηρεσίες. Είναι απαράδεκτο να γίνεται αυτό και πιστεύω πως θα κατανοήσουν το πρόβλημά μας. Θα ήθελα να τονίσω στους συμπολίτες μου, ότι προσπαθούμε σε όλα τα επίπεδα της κοινωνικής ζωής του Ωρωπού για το καλύτερο. Αλήθεια είναι πως δεν τα καταφέρνουμε στον επιθυμητό βαθμό πάντοτε, αλλά η προσπάθεια είναι πολύ σημαντική και στο τέλος θα δικαιωθούμε».

   Η τρέχουσα ημερομηνία/ώρα είναι Σαβ Ιαν 19, 2019 4:35 am